Esogü’deki Öğrenci Eylemi Soruşturuluyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, önceki gün meydana gelen olaylarla ilgili...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, önceki gün meydana gelen olaylarla ilgili yapılan bu değerlendirme sonucunda güvenlik birimimizde soruşturma süreci başlatıldığını, söz konusu olayda kusuru bulunan personel hakkında gerekli işlem yapılacağını açıklayarak “Benzer görüntülerin yaşanmaması için alınması gereken önlemler üzerinde ayrıca durulmaktadır” diye belirtti.

Rektör Prof. Dr Gönen, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Mart 2013 tarihinde bir grup öğrencinin rektörlük binası önünde rektörlüğün ve idari birimlerin gerekli incelemesi ve izni olmadan gerçekleştirdiği protesto eyleminde, menşei tarafımızdan bilinmeyen yiyecek maddelerinin dağıtımına güvenlik birimlerinin müdahale ettiğini belirtti. Bu müdahalenin, öğrencilerin sözlü protestolarına ve oturma eylemi gibi davranışlarına dönük olmadığını, bu olaydan önce yine aynı grupların düzenlediği benzer birçok olayda ise müdahalenin söz konusu olmadığını anlatan Prof. Dr. Gönen “Bizleri derinden üzen, yaklaşık 10 öğrenci ve güvenlik elemanımız arasında yaşanan ve karşılıklı darp ile neticelenen olayla ilgili üniversitemiz ve emniyet güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesine başlanmış olup bir güvenlik raporu hazırlanmaktadır. Yapılan ön değerlendirmede, olayın protestocu öğrencilerin mukavemet ve güvenlik elemanlarına darbıyla başladığı tespit edilmiştir. Buna rağmen, olayın devamında bazı güvenlik elemanlarının aldıkları darbelerin etkisiyle ve olayın psikolojik baskıyla öğrencilerle güvenlik elemanları arasında tasvip edilmeyecek ve bizi derinden üzen görüntülerin oluştuğu görülmüştür. Yapılan bu değerlendirme sonucunda güvenlik birimimizde soruşturma süreci başlatılmış olup, söz konusu olayda kusuru bulunan personel hakkında gerekli işlem yapılacaktır. Bu olayın, ilgili birimimizde ayrıca değerlendirilmesi yapılmakta olup, benzer görüntülerin yaşanmaması için alınması gereken önlemler üzerinde ayrıca durulmaktadır” diye belirtti.

Reklam
Reklam

Üniversite öğrencilerinin taleplerini her platformda dile getirmeleri için özel bir hassasiyet gösterildiğini ifade eden Prof. Dr. Prof. Dr. Hasan Gönen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu amaçla faaliyet gösteren ve demokratik süreçlerle seçilen öğrenci temsilciliğimiz en faal birimlerimiz arasında yer almaktadır. Bu birimimize öğrencilerle ilgili konularda üniversite senatosu dahil her kurula katılım hakkı tanınmıştır. Öğrencilerimizin temsilcileri vasıtasıyla bizlere ilettikleri talep ve değerlendirmeler ivedilikle ele alınmakta ve çözüm üretilmektedir. Ayrıca yasal prosedürlerle kurulmuş olan 85 öğrenci kulübümüz, farklı alanlarda faaliyetler yapmakta ve rektörlüğümüzce faaliyetleri en üst düzeyde desteklenmektedir. Öğrencilerimizin kendilerini ifadelerinin bir göstergesi olan bu faaliyetlere rektör, rektör yardımcısı ve dekan düzeyinde katılım sağlanmakta olup öğrencilerimizin bu aktivitelerinden övünç duymaktayız. Öğrencisiyle, çalışanlarıyla 26 bini geçen mensubuyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak çok sınırlı sayıda öğrencinin karıştığı bu olayların yaşanması bizi son derece üzmüştür. 23 Bin 500 öğrencinin huzur içinde eğitim öğretim faaliyetini sürdürdüğü kurumumuzda huzur ve güven ortamını destekleyen bütün öğrencilerimize ayrıca teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: