Esogü’deki Olaylar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) pazartesi günü öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında çıkan olaylar sonrası üniversite yönetimine...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) pazartesi günü öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında çıkan olaylar sonrası üniversite yönetimine ve özel güvenlik görevlilerine tepkiler sürüyor.

ESOGÜ'deki olaylarla alakalı sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, öğrencilere yönelik saldırıyı kınadıklarını söyledi. ESOGÜ'de öğrencilere yapılan saldırının; bilimsel, demokratik ve kamusal üniversiteye karşı yapılan bir saldırı olduğunu iddia eden Şanlı, “Bu saldırıyı ve saldıranları savunan rektörü kınıyoruz. Bir üniversite rektörü eğer gerçekten bilime inanıyorsa, saldırgan özel güvenlikçilere değil, öncelikle öğrencilerine sahip çıkması gerekmez mi? Prof. Dr. Hasan Gönen’i derhal saldırgan özel güvenlik görevlileri hakkında gerekli cezai işlemleri başlatmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Şanlı, eğitimciler olarak özgür bilim, demokratik, kamusal üniversiteleri savunan ve demokratik hakkını kullanan öğrencilerin sonuna kadar yanında olduklarını kaydetti.

İktidarın kamusal eğitim haklarını savunan gençlerden korktuğunu öne süren Şanlı, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“ESOGÜ'de yaşananlar AKP'nin korku imparatorluğuna karşı direnen, memleketlerine, üniversitelerine, kamusal eğitim haklarına sahip çıkan gençlerden korkusunun göstergesidir. Totaliterliğin, muhafazakArlığın, piyasa odaklı yönetim anlayışının olduğu yerde özgür bilimden bahsedilemez. Bu mücadele; özgür bilim, demokratik, kamusal üniversite mücadelesidir ve hepimizindir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: