ESOGÜ'den "2011 Uluslararası Bilim Yayın" Töreni-ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: "Türkiye Onur Veitibarına Katkı Yapan Bilim Insanlarını Gönüldenkutluyorum"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, "Türkiye onur ve itibarına katkı yapan bilim insanlarını gönülden kutluyorum" dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, "Türkiye onur ve itibarına katkı yapan bilim insanlarını gönülden kutluyorum" dedi.

Prof. Dr. Gönen, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2011 Uluslararası Bilim Yayın" töreninde yaptığı konuşmada, ülkelerin gelişmişlik düzeyi ile bilimsel yayın üretimlerinin paralellik gösterdiğini kaydetti.

Citation Index'te yayınlanan makalelerin saygın makaleler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gönen, şöyle konuştu:

"ESOGÜ'deki öğretim elemanları ve görevlilerin bu indexte yayım yaptı. 2011 yılında 356 makale yayınladık. Üniversitemiz genelinde toplam yayın sayısının öğretim üyesine oranı 2010 yılında 0.60 iken 2011 yılında bu oran 0.51 olarak gerçekleşmiştir. 2011 yılına göre 2010 yılında göre bir azalma söz konusudur. Akademik birimlerimize göre değerlendirdiğimizde bu 356 makalenin, Tıp Fakültesi'ne 145, Fen Edebiyat Fakültesi 93, Mühendislik Mimarlık Fakültesi 81, Eğitim Fakültesi 29 ve Ziraat Fakültesi 10 yayın ile takip etmektedir. Bu düşüşün yanında, 2011 yılında A sınıfı makalelerin sayısında yüzde 20 artış elde etmiş bulunuyoruz. Bu yüzde 20'lik artışın 28 adeti Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 20 adeti Tıp Fakültesi ve 15'i de Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve öğretim elemanları tarafından yayınlanmıştır. Yaklaşık 62 makaleyi yurt dışında bir firmaya edite etmek için gönderdik. Bu sayının giderek artacağını düşünüyorum ve uluslararası yayınlarla evrensel bilgi birikimine, Türkiye onur ve itibarına katkı yapan bilim insanlarını gönülden kutluyorum."

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Gönen, uluslararası yayın sahibi öğretim elemanlarına teşekkür belgesi verdi.

Muhabir: Ekip

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: