ESO'nun AB Projesi Eğitimle Başladı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile Stuttgart Ticaret Odası ortaklığında yürütülen AB projesinin "dış ticaret" temalı

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile Stuttgart Ticaret Odası ortaklığında yürütülen AB projesinin "dış ticaret" temalı eğitim programı Kütahya'da başladı.

ESO'nun AB-Türk Odaları Ortaklık Programı kapsamında hazırlamış olduğu KOBİ'lerin uluslararasılaştırılması projesi AB tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazanmış ve uygulanmaya başlamıştı. Bu kapsamda başlayan eğitimlerin ilki 3 gün boyunca Kütahya da gerçekleştirilecek.

Eskişehir Sanayi Odası koordinatörlüğünde Stuttgart Ticaret Odası ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülen proje dahilinde özellikle makine imalat, havacılık, raylı sistemler, beyaz eşya ve otomotiv yan sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin ihracat kapasitelerinin artırılması, Almanya ile ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve aynı zamanda bölge sanayinin tanıtılması amacıyla birçok özel faaliyet gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Uzman Nilüfer Arıak tarafından Kütahyalı firmalar için verilecek dış ticaret temalı eğitim programı ile firmaların özellikle ihracat ve ithalat mevzuatı ile bu alanda sağlanan teşvikler konusundaki bilgi kapasitelerinin artırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Eskişehir ve Kütahya illeri arasındaki endüstriyel işbirliğinin geliştirilmesi adına son derece önemli olduğu ifade edilen proje ile bölgesel işbirliklerinin artmasına da katkı sağlanmış olacağı vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: