Esra Şemsi: “üreten Kadın Desteklenmeli”

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Berdan Cıvata Sanayi A.Ş ikinci kuşak temsilcilerinden Esra Şemsi,...

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Berdan Cıvata Sanayi A.Ş ikinci kuşak temsilcilerinden Esra Şemsi, üreten kadının desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Esra Şemsi, Hasan Şemsi'nin 3 kızından en büyüğü olduğundan daha işin başında babası ve amcasıyla çalışmaya başladı. Bu işin adeta içinde büyüyen, patron kızı olarak bir köşede oturup, ara ara çalışanlara talimatlar yağdırmak yerine bizzat işin içinde çalışan Esra Şemsi, kendisinden sonra üniversiteyi bitirdikçe gelip bu işe katılan kardeşlerine ve kuzeni Leyla’ya da örnek oluyor.

Reklam
Reklam

Esra Şemsi, 23 yıllık çalışma hayatını geride bırakır kurumun her kademesinde Koordinatör görevi yaparken, İktisat Fakültesi mezunu olan Zeynep Şemsi Aysalar, çalışma hayatının 13. yılında aldığı birçok görevlerden sonra firmada genel müdürlük görevini üstleniyor. Hasan Şemsi'nin en küçük kızı Dilay, İstanbul Üniversitesi Makine Bölümünü okuyor. Dilay Şemsi, Tarsus Amerikan Koleji mezunu olduğundan yabancı dil avantajı sayesinde dış ticaretten sorumlu olarak görev yapıyor. Yunus Şemsi'nin makina mühendisi olan kızı Leyla Şemsi'nin sorumluluk alanı ise üretim müdürlüğü.

Berdan Cıvata’nın ikinci kuşak temsilcilerinden Esra Şemsi, kendisi 20 sene önce makinelerin arasında gezerken çok karşı çıkanlar olduğunu anımsatarak, "Buraya bayan nasıl girer, bir bayan nasıl emir verir diye söylenenler olmuştu. Üstelik daha çok küçük yaşlardaydım. Çalışanların ve küçük şehirde yaşadığımız için, toplumun da buna alışması uzun sürdü. Yaptığınız işin bay veya bayan olmakla ilgisinin olmadığını onlar da anladılar" dedi.

Reklam
Reklam

Bütün çalışmak isteyen bayanların mutlaka kendilerini iyi hissetmeleri ve sadece tüketici olmamaları için mutlaka çalışmaları gerektiğini düşündüğünü belirten Esra Şemsi, şunları söyledi:

“Üretmek isteyen bayanların önünün açılması gerekir. Şükürler olsun ki Hasan Bey ileri görüşlü olduğundan, üç kızını da yeğeni Leyla Hanım’la beraber çalışma hayatının içine dahil etti. Tabi ki her bayan bizim kadar şanslı olmayabiliyor. Artık günümüzde kadın işi erkek işi de kalmadı. Bu nedenle üreten kadınları çok destekliyorum."

Esra Şemsi, kadının çalışma hayatındaki yerinin güçlenmesinde özellikle sivil toplum kuruluşlarının kadınlar için yapması gereken çok şeyler olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Benim işe başladığım zamanlarda yani 23 sene önce böyle bir zihniyet yoktu. Biz bu işe küçük şehirde başladık. Fakat ileriyi gören bir Hasan Şemsi modelimiz olduğu için biz bunu yapabildik. Ama bunu yapamayan önleri açılmamış birçok bayan olabilir, onların önündeki engelleri kaldırmalıyız ki neler yapabileceklerini onlar da kanıtlayabilsinler."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: