Esrarengiz cinayet daha da çıkmaza girdi

BURSA (İHA) - Bursa'da, 7 ay önce aralarında dini nikah yapmadıkları iddiasıyla kasiyerlik yapan subay eşi Ülker Eren ile aşçı Mehmet Murat Bozdoğan'ı başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan patronları, "Silah Murat'ın elindeyken patladı, Ülker de şakağından vurularak öldü. Daha sonra da Murat, (Beni yaktın, senin yüzünden kadını vurdum) diyerek kendi kafasına sıktı" şeklinde kendini savundu.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kişiyi öldürmek suçundan müebbet hapsi talep edilen K.G. (39) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Aralarında dini nikah yapmayıp bir birlerinin yanaklarını okşadıkları gerekçesiyle kendisine ait işyerinde kasiyerlik yapan subay eşi Ülker Eren ile aşçı Mehmet Murat Bozdoğan'ı başından vurarak öldürmekle suçlanan pide salonu işletmecisi, verdiği ifadeyle cinayeti daha da esrarengiz hale getirdi.

Reklam
Reklam

Müteahhitlik yapan babasının yanında sigortalı olarak çalıştığını söyleyen sabıkalı K.G., tutuklanmadan önce çıktığı sorgu mahkemesinde verdiği ifadesini tekrar ettiğini belirterek, "O ifademi aynen tekar ediyorum, ancak silahı Murat benim elimden aldıktan sonra ben de kendisinin bileğini tuttum. Silah Murat'ın elindeyken patlayıp yan koltukta oturan maktule vuruldu. Ben maktulenin şakağından kan aktığını görünce şoka girdim. Tabancanın kucağıma düştüğünü belirtmiş isem de daha sonra düşündüğümde kucağıma düşenin tabanca olmayıp, arabanın güneşlik kısmındaki gözlük olduğunu hatırladım" dedi.

Tabancayı ondan sonra hiç eline almadığını belirten K.G. ifadesine şöyle devam etti:"Elindeki silahı bana doğrultan Murat'ın beni arabadan indirdiğini, (Ellerini kaldır) dedikten sonra da (Beni yaktın, senin yüzünden kadını vurdum) diyerek, silahı kendi başına dayayıp intihar ettiğini hatırlıyorum. Ben de bundan sonra yere düşen silahı alıp araba ile kaçtım."

Mahkeme, müştekilerden E.E.'nin ifadesinin alınması için Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına, ayrıca olayla ilgili şahitlerin dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam