Esrarengiz Dipsiz Kuyu, Yeniden Açıldı

Batman'da belediye tarafından 30 kamyon kumla doldurularak kapatılan kuyu, daha geniş bir alanda yeniden açıldı...

Batman'da belediye tarafından 30 kamyon kumla doldurularak kapatılan kuyu, daha geniş bir alanda yeniden açıldı

Batman’da yaklaşık 6 ay önce yol yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan esrarengiz kuyu, Belediye ve Maden Teknik Arama (MTA) ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında 30 kamyon kumla doldurulup kapatılmıştı. Aradan geçen süre zarfında kuyu tekrar açıldı. Bu kez daha geniş ve daha derin açılan esrarengiz kuyu, mahalle sakinlerini tedirgin etti.

Gültepe Mahallesi Esentepe mevkiinde 6 ay önce TOKİ tarafından yaptırılan jandarma konutlarının yol yapım çalışmaları sırasında dipsiz bir kuyu ortaya çıkmıştı. Kepçe operatörü, açılan deliği fark edince çalışmayı durdurup yetkililere haber verdi. Batman Üniversitesi jeologları ve MTA’dan gelen teknik adamlar kuyu üzerinde incelemeler yaptı. Yapılan incelemelerde kuyunun 30 metre derinliğinde olduğu tespit edildi.

Reklam
Reklam

Batman Belediyesi tarafından kuyu 30 kamyon kumla doldurularak kapatıldı ve etrafı tel örgü ile kapatıldı. Aradan geçen süre zarfında kuyunun tekrar açılması ve daha geniş bir alana yayılması ise mahalle sakinlerini tedirgin etti. Kuyunun etrafına toplanan mahalleli, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Mahalle sakinlerinden Emin Binç, “6 ay önce açılmıştı üniversite, belediye ve MTA inceleme yaptıktan sonra etrafını tel örgü ile kapatıl kum doldurarak kuyuyu kapattılar. Şimdi ise kuyu tekrar açıldı ve tel örgüleri bile aştı. Daha geniş bir alana yayıldı. Çocuklar için büyük tehlike arz ediyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: