Esrarı almak için 70 YTL kargo paraları çıkışmadı

Bursa'da, Diyarbakır'dan getirttikleri 16 kilo esrarın kargo bedelini denkleştiremeyen 2 zanlı, parayı bulup tekrar gelince polise yakalandı. Yılbaşı öncesi esrar satmak isteyen zanlılar, kargonun kendilerine ait olmadığını ileri sürdü.

Bir ihbarı değerlendiren Narkotik Bürosu dedektifleri, Dikkaldırım'da bulunan bir sağlık merkezinin otoparkını işleten Cemil A. (22) ve arkadaşı Hüseyin G.'nin (24) yılbaşı öncesi Diyarbakır'dan Bursa'ya kargo ile esrar getirteceği ihbarını aldı. Takibe alınan zanlılar, Gazcılar Caddesi üzerinde esrarın geleceği kargo şirketine gitti. Ancak 70 YTL kargo ücretini ödeyemeyen zanlılar polisin takibinden habersiz kargo firmasından ayrıldı.

Reklam
Reklam

Bir süre sonra parayı denkleştiren şahıslar, kargo şirketine gelerek esrarı teslim aldı. Ticari taksiye binen 2 zanlı polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Zanlıların kargo şirketine gelen paketten haberlerinin olmadığı ve merak ederek gittikleri yönünde ifade verdikleri ve suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Şahıslar, "iştirak halinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.