Esselame Sınır Kapısı'ndaki Patlama

KİLİS (AA) - Suriye'nin, Türkiye sınırındaki Esselame Sınır Kapısı yakınlarındaki patlamada yaralanarak Kilis'e getirilen yaralılardan 2'si daha hayatını kaybetti.

Suriye'nin, Türkiye sınırındaki Esselame Sınır Kapısı yakınlarındaki patlamada yaralanarak Kilis'e getirilen yaralılardan 2'si daha hayatını kaybetti. Bomba yüklü otomobilin infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada yaralananları bir bölümü Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'si daha yaşamını yitirdi. Böylece Kilis'te hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Olayın görgü tanığı Suriyeli Muhammed Kalfa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esselame Sınır Kapısı yakınındaki bir çadırda kaldığını belirterek, "Bir araç geldi camını açtı, sonra büyük bir patlama meydana geldi. Yere yattık, çocuğum da kucağımdaydı, Allah'a şükürler olsun ki ne bana ne da ona bir şey olmadı. Ama benim yüzüme cam parçaları geldi yaralandım" dedi. Bu arada bir Suriyeli, olaydan sonra yaşananları cep telefonu ile kaydetti. Görüntülerde, patlamanın ardından otobüsün yanması, insanların kaçışı ve yerde yatan cesetler görülüyor. AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, patlama, başta Halep kenti olmak üzere çeşitli bölgelerden Türkiye'ye giriş yapmak isteyenleri taşıyan otobüsün yakınında meydana geldi. Öte yandan patlamanın son günlerde bölgeyi tamamen ele geçirmeye çalışan Irak Şam İslam Devleti mensupları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Esselame bölgesinde bomba yüklü bir araç infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü belirtilmişti. Patlamanın ardından Kilis'e getirilen 46 yaralıdan 4'ü müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: