Essiad’d Yeni Başkan “akın Kayacan”

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanlığına Akın Kayacan seçildi. Önceki dönem Yönetim Kurulu...

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanlığına Akın Kayacan seçildi. Önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever de Denetleme Kurulu Başkanı oldu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda, ESSİAD’ın başkanlığı EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Vatansever’den Meclis Üyesi Kayacan’a geçmiş oldu. ESSİAD’ın yeni başkanı Kayacan, başta önceki dönemde başlayan Endüstriyel Havalandırma ve İklimlendirme Akredite Test Laboratuvarı’nın hayata geçmesi olmak üzere projelere devam edileceğini, sektörü İzmir’den başlayarak uluslararası alanda hak ettiği yere getirmeye çalışacağı sözünü verdi.

Reklam
Reklam

ESSİAD Genel Kurulu, Mövenpick Otel’de gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını EBSO Meclis Üyesi Metin Akdaş’ın yaptığı genel kurula katılan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, sanayiden evsel kullanıma geniş bir sektörel yelpazedeki Endüstriyel Havalandırma İklimlendirme sektörünün son dönemlerde atılım içinde olduğuna dikkat çekerken, EBSO çatısı altında da üç meslek komitesinde temsil edildiğini hatırlattı.

260 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

2011 verilerine göre sektörün dünyada 260 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaştığını vurgulayan Yorgancılar, “3,8 milyar dolar ile küresel pazarın yaklaşık yüzde 1,5’una hakim olan Türkiye pazarı, son 5 yıl içerisinde ihracatını 7 kat arttırmıştır. 2011 yılında sektör, 1 milyar dolar seviyesinde bir ihracat gerçekleştirirken, bunun 200 milyon dolarlık kısmı bölgemizden yapılmıştır. Görüldüğü üzere, sektördeki ihracatın yüzde 20’den fazlası İzmir ve Ege Bölgesindeki firmalar tarafından gerçekleştirilmektedir. Ege Bölgesindeki firmaların yüzde 69’u ise İzmir’de yer almaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞI BİTİRECEK PROJEYE DESTEK

Son yıllarda inşaat sektöründeki yatırımlardaki artış, kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi ve yeni yapılarda enerji verimliliği konusuna kazandırılan vizyon ile iklimlendirme sektöründeki ivmeyi gözlemlediklerini söyleyen Yorgancılar, İZKA’nın gelişime açık sektör analizinde de endüstriyel havalandırma ve iklimlendirme sektörünün öne çıktığını dile getirdi. Ender Yorgancılar, hem EBSO Yönetim Kurulu Başkanı hem de İZKA Yönetim Kurulu Üyesi olarak ESSİAD’ın 8 milyon lira bütçeli Endüstriyel Havalandırma ve İklimlendirme Akredite Test Laboratuvarı projesine en baştan itibaren destek verdiğine işaret ederken, Vatansever’in başkanlığı döneminde ayrıca kümelenme ile kurumsallaşma çalışmalarının da Türkiye’ye örnek olduğunu anlattı.

Markalaşma ve Ar-Ge’ye verilen önemin artmasıyla birlikte İzmirli sanayicilerin dünya pazarlarına damga vuracak güce erişmeye başladığını belirten Yorgancılar, “ESSİAD’ın Ekonomi Bakanlığı ile yürüttüğü 2 milyon 150 bin dolar bütçeli Ulusal Rekabet Yeteneğinin Geliştirilmesi Projesi çerçevesindeki çalışmaların, Türk sanayicisinin global pazarlardaki rekabet gücünün arttırılmasına önemli katkılar sağlayacağını umuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

ESSİAD’ın 10. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Akın Kayacan, “Sektörümüzün daha ileri gitmesi için çalışacağız” sözünü verdi. Yönetimler değişse de ESSİAD’ın kurumsal yapısının Türkiye’ye öncü konumunun devam ettirileceğini vurgulayan Kayacan, “Başta Akredite Test Laboratuvarı’nın hayata geçmesi olmak üzere bütün projelerin gerçekleşmesi, bir adım ileri taşınması, eğitim ve Ar-Ge projelerimize yenilerinin eklenmesi ve üyelerimizin arasındaki birlik ve beraberliğin artarak devam etmesi için çaba göstereceğiz. Aldığımız bayrağı daha ileri noktalara taşıyacağız” dedi.

ESSİAD’ta Denetleme Kurulu Başkanlığı’na seçilen önceki dönem yönetim kurulu başkanı Hüseyin Vatansever de, sunuş konuşmasında zamana karşı yarıştıklarını anlattı. 2011-2013 dönemi Yönetim Kurulu olarak projeye sarıldıklarını, değer yaratmak amacı ve hedefiyle hep birlikte çalıştıklarını vurgulayan Vatansever, şunları söyledi:

“Her yıl test ve akreditasyon için yurt dışına ödediğimiz 2 milyon Euro tutasındaki kaynağı yurt içinde tutmak için İZKA ile 8 milyon lira bütçeli EHİS Akredite Test Laboratuvarı projesini başlattık. 5 bin metrekarelik kapalı alan büyüklüğü ve tüm sektörel fazlarıyla dünyada eşi olmayan projemize İYTE Teknopark içinde 15 bin metrekarelik arazi tahsis edildi. Ekonomi Bakanlığı ile 2 milyon 150 bin dolar bütçeli Uluslararası Rekabet Yeteneğinin Geliştirilmesi (ÜR-GE) projesi gerçekleştiriyoruz. İZKA ile kümelenme çalışmaları sonucu sektörümüzün yol haritasını belirledik. İkinci kuşak sanayicilerimizi çalışmalarımızın içine dahil etmek için yeni başladığımız Genç ESSİAD projemize büyük önem veriyoruz.”

Reklam
Reklam

YENİ YÖNETİM

Tek liste ile gidilen ESSİAD seçimlerinde Akın Kayacan yönetim kurulu başkanlığına seçilirken, Hakan Semerci, Turan Muşkara, Suat Karakaş, Sait Gürsöz ve Ömür Düztaş Yönetim Kurulu asil üyesi oldu. Hüseyin Vatansever Denetleme Kurulu Başkanlığı’na, Gürkan Akçay ile Kerim Gümrükçüler de Denetleme Kurulu Üyeliğine seçildi.

Yeni dönemde üye aidatlarında artış yapılmazken, 2013 bütçesi de 201 bin 300 lira olarak kabul edildi.

ESSİAD Genel Kurulu’nda derneğin projelerine destekleri dolayısıyla Hüseyin Vatansever ile Akın Kayacan tarafından EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a da teşekkür plaketi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: