Estetik Cerrahide Ilk Sırada Burun Ameliyatı Var

Medical Park Tarsus Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Remzi Fırıncıoğulları, en fazla burun estetiği operasyonları yaptıklarını

Medical Park Tarsus Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Remzi Fırıncıoğulları, en fazla burun estetiği operasyonları yaptıklarını bildirdi.

Fırıncıoğulları, yazılı açıklamasında, özellikle burun estetiği ameliyatlarında dünya sıralamasına girdiklerini belirtti.

Türkiye'de burun estetiği operasyonlarının özellikle Avrupa'ya göre daha çok tercih edilmesinin, Türk insanının burnuna daha fazla önem vermesinden kaynaklandığını anlatan Fırıncıoğlu, sağlığın yanında, estetik yanını da dikkate aldığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Fırıncıoğulları, Türkiye'nin burun estetiği ameliyatlarında aşama kat etmiş olsa da operasyonlar için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

"Burun estetiği, genellikle 17-18 yaşlarında fiziksel ve ruhsal olgunluğa erişmiş, burun yapısal dokuları gelişimini tamamlamış hastalara yapılabilir. Burnun estetik yapısı yanında aynı zamanda nefes alma, alınan havanın filtre edilmesi ve ısı regülasyonu gibi fonksiyonları vardır. Burun ameliyatı, hem estetik amaçları gerçekleştirmek hem de burun içindeki eğrilikleri açarak solunum güçlüğü problemlerini düzeltmek amacıyla yapılabilir. Herhangi bir cerrahi girişimden önce hastanın operasyondan beklentilerinin anlaşılması gerekmektedir. Modern rinoplastide günümüzde açık ve kapalı girişim olmak üzere iki farklı yaklaşım vardır. Her iki yaklaşımda başarılı bir sonuç için, burun iskelet değişikliklerinin uygun yapılması temel belirleyicidir."

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: