Dünyadaki tüm insanların bir takım hassasiyetleri ve psikolojik takıntıları olduğunu belirten Prof. Dr. Savacı, "Plastik cerrahi hastalarının ameliyat olmaya karar vermesi kolay bir şey değil. Kimse, benim burnum eğri, göğsüm sarktı haydi ameliyat olayım demiyor. Yani berbere gidermiş gibi ameliyat olmuyor. Hastalar önce uzun süre bunu içten içe düşünüyor, sonra öyle bir noktaya geliyor ki, artık ameliyat olmaya karar veriyor. Bu nedenlerle biraz daha hassas oluyor ve psikolojik takıntılar yaşıyorlar" dedi.
İnsanların, aynada kendilerini güzel görmelerinin hayatta başarı sağlamak için büyük önem taşıdığına vurgu yapan Savacı, "Sabah kalkıp aynaya baktığınızda kendinizi iyi görmezseniz, moraliniz yerine gelmez ve başarılı olamazsınız. İnsanların kendilerini aynada görüşü çok önemli. Bizim hastalar, ameliyat olmaya karar verdiğinde dış görünümünü değiştirmeye karar veriyor. Bu hayati önem taşıyor. Ameliyat sonrası çok önemli olduğu için hastalarla çok gerçekçi konuşmak gerekiyor. Hastalarla hayali konuşarak, şu şekilde güzel olacaksınız, Hülya Avşar gibi olacaksınız derseniz, o zaman hasta da, cerrah da birçok sorun yaşar. Bir dizide Hülya Avşar yaşlıyken, gençleşmesi birçok kişinin dikkatini çekti. Yaşlı teyzeler gelerek, Hülya Avşar gibi olmak istediklerini söyledi. Buna benzer birçok kişi de elinde resimle geliyor, bunun gibi olmak istiyoruz diyor. Bir insan hiçbir zaman başkası olmaz. Sadece, biraz daha düzenli, eskiye göre daha güzel olur" şeklinde konuştu.
Genelde estetik hastalarının kafalarında bir şekil olduğunu da dile getiren Savacı, şöyle konuştu:
"Kafalarındaki şekli anlamazsanız çok hata edersiniz. Estetik cerrahına gelenler o şekli bekliyor. Bazen estetik öncesinde şekli bilgisayar üzerinde göstermenizi isterler. Bunu yaparsak o zaman sıkıntı iyice artar. Bilgisayarda yapılanı, ameliyatla yapamayabiliriz. Hastanın kafasında şekli öğrenmek için en iyisi kendisinin onu çizmesi veya anlatmasıdır. Çünkü biz birer bilim adamıyız, sihirbaz değiliz. Hiç birimiz hokus pokus yapmıyoruz. İnsan dağınık saçını tarayıp düzelttiği zaman güzelleşir, bizim yaptığımız da böyle bir şey."
İHA