Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır ne demek? Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır şeklindedir. Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yardımcı fiiller ile oluşturulabilirler. Bunların haricinde kurallı birleşik fiiller ve deyimleşmiş birleşik fiiller vardır. Deyimleşmiş birleşik fiillerin yanı sıra deyim ve atasözlerinde bulunan birleşik fiiller de vardır. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller; ifadeyi kolaylaştıran dil araçlarıdır. Bu ifadeler günlük hayatta sıklıkla kullanılır. Bunlardan bir tanesi olan Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır, ne anlama gelir? Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır ne demektir?

Reklam
Reklam

Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır Ne Demek? Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır TDK sözlük anlamı nedir?

  • Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bilgili ve görgülü kişi, iş başında ve zengin olmasa da bilgisiz ve görgüsüz kişilerin üstünde yer alır anlamında kullanılan bir söz

Et ne kadar arık olsa üstüne ekmek yaraşır ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

et bağlamak et kanlı gerek, yiğit canlı et tırnak olmak
et kokarsa tuzlanır, ya tuz kokarsa ne yapılır? et tırnaktan ayrılmaz et tutmak
ete kemiğe dönüştürmek (veya büründürmek) eti budu yerinde (veya etine dolgun) eti kemiği
eti kemiğine yapışmak eti ne budu ne? eti senin, kemiği benim
etinden et koparmak (veya kesmek) etle tırnak arasına girilmez etle tırnak gibi
etten duvar örmek etten önce çömleğe düşmek
Anahtar Kelimeler: