Et Ve Et Ürünleri Hijyen Uygulamaları Semineri

Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, et ve et ürünleri satan küçük işletmeler için hijyen uygulamaları konusunda seminer verdi.

Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, et ve et ürünleri satan küçük işletmeler için hijyen uygulamaları konusunda seminer verdi.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Mustafa Alper Çimen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yaptığı seminerde, bitki sağlığı, gıda sağlığı ve yem kanunu çerçevesinde bilgi verdi.

Çimen, iş yerlerinde iyi hijyenin sağlanmasıyla gıda güvenirliği ve insan sağlının korunmasının önemli olduğunu belirterek, et ve et ürünleri satan, depolayan ve dağıtımını yapan kasap ve şarküteri gibi küçük ölçekli gıda iş yerleri ve bu iş yerlerinde çalışan personelin hijyen konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Gıda işletmelerinin kayıt ve onayı noktasında yönetmenlik hakkında bilgi veren Çimen, "Bazı maddelerde değişiklik yapıldı. Bu çerçevede işletme kayıt ve onay işlemleri için istenilen zorunlu belgeler arasında yer alan iş yeri açma ve çalışma ruhsatı son düzenlemeler ile zorunlu evraklar arasından çıkarıldı" dedi.

Muhabir: Metin Göktekin / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: