Et Ve Et Ürünleri Üreten Satan Esnafa Bilgi Verildi

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) işbirliğinde et ve et ürünleri ürüten

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) işbirliğinde et ve et ürünleri ürüten ve satan esnafa yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, SESOB'da gerçekleştirilen toplantıda, esnaflara veteriner hizmetleri, bitki sağlığı ve gıda yem kanunu kapsamında çıkarılan Et ve Et Ürünleri Tebliği ve Uygulama Talimatı hakkında bilgi verdi.

Hayvansal gıdaların beslenme ve sağlık açısından önemine dikkati çeken Yıldız, mikrobiyolojik yönden bulaşmaya en hassas gıdaların hayvansal gıdalar olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yıldız, denetimi yapılan gıdalar arasında hayvansal gıdaların en başta geldiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"Et ve Et Ürünleri Tebliği'nin yayınlanmasının ardından bugünden itibaren, çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve et ürünlerine farklı hayvan türleri karıştırılması uygulaması son bulmaktadır. Bakanlığımız "yüzde yüz dana eti " etiketi bulunduğu halde analizler sonrasında bazı sucuk, salam ve sosislerde kanatlı hayvan eti tespit etmişti. Bu firmaları da internet sayesinde kamuoyuna duyurmuştu. Bu nedenle Bakanlığımız tüketiciyi yanıltan buna benzer uygulamalara son vermek amacıyla tebliğ hazırladı."

Seyit Yıldız, esnaflardan temizliğe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

Muhabir: Merve Topuz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: