"Et yiyen örümcek" iddiası

MANİSA (İHA) - Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Tırazlar köyünde Selahattin Salman (47) isimli vatandaşın, gece Kır Mevkii'ndeki arazisine tarım ilacı atmaktan dönerken bulduğu, akrep olduğunu düşünerek tarım ilacı kutusuna koyup köye getirdiği canlının akrep değil "et yiyen örümcek" olduğu ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Selahattin Salman, traktörünün ışıkları önünden üç dört tane iri yapılı böceklerin geçtiğini gördü. Traktörünü durdurup akrep zannettiği böceklerden bir tanesini çubukla alıp boş bir tarım ilacı kutusuna koyan Salman, bu böceği köyüne getirdi. Köyde kutuyu açan Salman, ilacın etkisiyle ölen böceğin akrep değil 8-10 cm büyüklüğünde örümcek bir olduğunu gördü. Gösterdiği köylüler ise bu örümceğin bir kaç gündür haberleri yayınlanan ve Ankara çevresinde görüldüğü kaydedilen "İnsan eti yiyen örümcek" olduğunu söyledi. Gazetelerde çıkan "insan eti yiyen örümcek" fotoğrafıyla Salman'ın bulduğu örümceği karşılaştıran köylüler, aynı örümcek olduğunu iddia etti.

Reklam
Reklam

Zehirsiz, ancak güçlü bir çene yapısına sahip olduğu belirtilen ve insan eti yediği önü sürülen örümcek (Solifuage), daha sonra Sarıgöl İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy'a götürüldü. Toy, örümceğin bulunduğu Tırazlar Köyü Kır Mevkii'nde gerekli ilaçlamaya hemen başlanacağını belirtti. Mehmet Toy, "Tırazlar köyünden Selahattin Salman isimli çiftçimiz, gece tarım ilaçlamasından evine gelirken yoldan üç dört tane et yiyici özelliğine sahip olan, yerden bir metre yükseklere zıplayabilen Solifuage türü örümcek gördüğünü ve bir tanesini yakaladığını belirterek bu örneği bize getirdi. Gerekli ilaçlamanın yapılması için çalışmalar başlatıldı. Halkımızın paniğe kapılmasına gerek yoktur. Gerekli ilaçlama yapılmaktadır. Özellikle gece ortaya çıkmakta olan et yiyici örümceklerden korunmanın tek yolu geceleri arazide bulunmamaktır" dedi.

Öte yandan, et yiyici olduğu ileri sürülen örümceği yakalayan çiftçi Selahattin Salman ise "Gece saat 22.30 sıralarında bir üzüm bağında tarım ilaçlaması yaptıktan sonra evime traktörümle dönerken, Kır mevkiinde farlarımın önünden üç dört tane iri yapılı cismin geçtiğini gördüm. Önceleri bunun bir akrep olabileceğini düşündüm. Sonra durup, bir tanesini bulduğum bir çubukla üzerinden bastırarak yakaladım ve boş tarım ilacı kutusunun içersine koydum. Kutuyu açtığımda boş tarım ilacındaki örümcek ölmüştü. Kahvehaneye götürüp arkadaşlarıma da gösterdim. Bu örümceğin gazetelerde fotoğrafları çıkan 'İnsan eti yiyen örümcek' olduğunu söylediler. Buldukları gazetedeki fotoğrafla karşılaştırdılar. Aynısı olduğu söylenince Sarıgöl İlçe Tarım Müdürlüğü'ne getirdim" diye konuştu.

Reklam
Reklam