Ethem Sancak: Ergenekon ile ilgili bilgime başvuruldu

Ankara - AA- İş adamı Ethem Sancak, "Ergenekon soruşturması kapsamında savcılık tarafından sadece bilgisine başvurulduğunu, iddia edildiği gibi bir sorgulamanın yaşanmadığını" bildirdi.

Sancak, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "Ergenekon soruşturması" kapsamında ifadesinin alındığı yönündeki haberlere yer verildiğini belirterek, haberler ve buna bağlı yorumların "maksatlı şekilde çarpıtılarak sunulduğunu" ileri sürdü.

Sancak, açıklamasında şunları kaydetti: "Söz konusu soruşturma kapsamında savcılık tarafından sadece bilgime başvurulmuş, iddia edildiği gibi bir sorgulama yaşanmamıştır. Haberde adı geçen şahsın mesnetsiz iddiaları konusunda Yüce Türk adaletine gerekli açıklamalar yapılmıştır. Soruşturma kapsamında herhangi bir
suçlama ile muhatap olduğum iddiası tamamen gerçek dışıdır. Hukuka bağlı ve şeffaflığı prensip edinen kimliğim öteden beri bilinmektedir. Düşüncelerim ve siyasi yaklaşımlarım da kamuoyunun malumudur. Bu açıklamanın ötesindeki bütün değerlendirme ve haberler iyi niyetle bağdaşmayan spekülasyonlardır."

Reklam
Reklam