Eti Bakır Samsun İşletmesi'ndeki Amonyak Tankı Kapağının Çökmesi

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eti Bakır Samsun İşletmesi'ndeki amonyak tankı kapağının çökmesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Soruşturmada en ufak

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eti Bakır Samsun İşletmesi'ndeki amonyak tankı kapağının çökmesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Soruşturmada en ufak bir soru işareti kalmayacak şekilde tüm ayrıntıları ortaya çıkaracağız" dedi.

Yeldan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın amonyak tankının çapı 38 metre olan kapağının montaj sırasında çökmesi sonucu oluştuğunu söyledi.

Montaj işleminin toplam 46 işçi tarafından yapıldığını belirten Yeldan, kapağın çökmesi sonucu 4 işçinin basınca bağlı baş ve göğüs travması, ezilme sonucu olay yerinde, bir işçinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Savcılığı ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanları tarafından oluşturdukları bilirkişinin olay yerinde ilk incelemeleri yaptığını anlatan Yeldan, şöyle devam etti:

"İş yerinde bulunan ve çalışan tüm işçilerin beyanlarını aldık. İşveren ve yüklenici arasındaki sözleşme ve konuyla ilgili dokümanlara el konuldu. Buna ilişkin ilk etapta sorumlu olduğu değerlendirilen işveren, yüklenici, alt yüklenici, bağımsız kontrolör ve vinç operatörünün gözaltına alınmasına karar verdik. 10 kişi gözaltına alındı. Bilirkişi ekibimiz daha ayrıntılı inceleme için olay yerine intikal etti. Tespit edilen ilk bulgulara yönelik soruşturmamız devam etmektedir."

Kazanın meydana gelmesi ile ilgili iki iddianın olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, iddialardan birinin projeye aykırı imalat, diğerinin ise işi zamanından önce teslim etmek için sürecin hızlandırılması olduğunu ve konunun en ince ayrıntısına kadar inceleneceğini dile getirerek, "Soruşturmada en ufak bir soru işareti kalmayacak şekilde tüm ayrıntıları ortaya çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Anıl Kuru / Dilek Sezen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: