‘Eti-Park'ta Kamu Zararı Yoktur, Kamu Yararı Gözetilmiştir’

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Eti-Park İş Merkezi’nin belediyeye kazandırılmasında kamu zararı oluştuğu ve görevi kötüye kullandığı...

Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Eti-Park İş Merkezi’nin belediyeye kazandırılmasında kamu zararı oluştuğu ve görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve 37 belediye meclis üyesi aleyhine açılan soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Savcılık, "Kamu zararı yoktur, kamu yararı gözetilmiştir." dedi.

Etimesgut Belediye Meclisi, oybirliğiyle Başkan Demirel’e yetki vermiş, o da Danıştay kararıyla yapımı durdurulan iş ve ticaret merkezi binasının tamamını, yüklenici firmadan 30 milyon 250 bin lira bedelle alarak belediyeye kazandırmıştı. Bir vatandaşın, "Eti-Park İş Merkezi, değerinin üzerinde bir fiyatla alınarak kamu zararı oluşturulmuş, belediye başkanı ve meclis üyeleri görevlerini kötüye kullanmışlardır." şikayetini inceleyen Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, kararını verdi. 6 Mart 2013 tarihli kararda, “Etimesgut Belediye Başkanlığı tarafından ödenen bedelin, belirlenen rakamın altında olması sebebiyle kamu zararının değil, kamu yararının gözetildiğine, görevi kötüye kullanma suçunun unsurlarının oluşmadığına, dolayısıyla atılı suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından, şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir.” denildi.

Reklam
Reklam

ETİ-PARK HASTANE OLACAK

Etimesgut Belediye Meclisi’nin kararıyla Eti-Park İş Merkezi binası, mülkiyeti belediyede kalmak şartıyla hastane yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildi. Dönüşüm çalışmalarında son aşamaya gelen bakanlığın, kısa bir süre sonra ihaleye çıkması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: