Etik Kurul Üyesi Esengün’den Dagc’ye Ziyaret...

Eski bakanlardan ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi Lütfü Esengün, Doğu Anadolu Gazeteciler...

Eski bakanlardan ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi Lütfü Esengün, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Erzurum Basını ve bölgedeki gelişmeler konusunda Esengün’e bilgi sundu.

Başkan Özsoy ve gazetecilerle sohbet eden Esengün, Aralık ayında atanan ve Ocak ayında göreve başlayan kurulun çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Esengün, Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun 19 Aralık 2012 tarihinde yapılan atama ile Prof. Dr. Sedat Murat başkanlığında Ocak’ta ilk toplantısını gerçekleştirdiğini ifade etti. Esengün, 3 aylık dönemde, 8 müracaata bakıldığını ve ilgili yerlerde etik seminerleri verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Esengün, Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun esas faydalanıcısı olduğu, Nisan 2012’de başlatılan 1.5 milyon Avro bütçeli projenin ilk bir yılını tamamlandığını da hatırlatarak, kurulun faaliyet alanıyla ilgili çok sayıda toplantı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Esengün, Etik Kurulu’nun yeni oluşturulan bir kurum olduğu için özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının süreçle birlikte kendi kurullarını oluşturmakta olduğunu ve yönetmeliklerini hazırladığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: