Etimesgut Belediyesi Türk Müziği Konservatuvarı’na Kayıtlar Devam Ediyor

Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) bünyesinde çalışmalarına devam eden Etimesgut Belediyesi Türk...

Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) bünyesinde çalışmalarına devam eden Etimesgut Belediyesi Türk Müziği Konservatuvarı’na kayıtlar devam ediyor.

Kent Konseyi binasındaki modern dersliklerde eğitimlerini sürdüren konservatuvarda Türk halk müziği, Türk sanat müziği, Türk tasavvuf müziği branşlarında eğitim veriliyor. Ayrıca çocuk korosu, halk oyunları, gitar, bağlama, ud, ney, kanun ve keman derslerinin de verildiği Etimesgut Belediye Konservatuvarı, tecrübeli eğitim kadrosuyla dikkat çekiyor. Konservatuvarın eğitim öğretim kadrosu, Kültür Bakanlığı ile TRT sanatçılarından oluşuyor.

Reklam
Reklam

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, belediye konservatuvarının kültürel anlamda gerçekleştirdikleri önemli bir hizmet olduğunu vurgulayarak, daha kaliteli eğitim için konservatuvara gerekli desteği verdiklerini söyledi. Konservatuvarı yeniden yapılandırdıklarını ve eğitim kadrosunu güçlendirdiklerini ifade eden Demirel, “Konservatuvarımızda çocuklarımıza, gençlerimize, emeklilerimize, çalışanımıza, imamlarımıza ve daha geniş toplum kesimlerimize yönelik Türk müziği alanında eğitim veriyoruz. Bu eğitimle Türk milletine, bize ait olan müziğimize sahip çıkıyoruz. Daha da yaygınlaşmasını, daha geniş halk kitleleri tarafından beğenilerek tercih edilmesini amaçlıyoruz. Özellikle çocuklarımızın konservatuvarımızdan eğitim almaları noktasında yoğun gayretimiz var.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: