Etimesgut’ta Ramazan Hazırlıkları

Ankara Etimesgut Belediyesi Ramazan'da belediye hizmet binası yanına 2 bin kişilik iftar çadırı kuracak ve...

Ankara Etimesgut Belediyesi Ramazan'da belediye hizmet binası yanına 2 bin kişilik iftar çadırı kuracak ve her gün 3 çeşit sıcak yemek dağıtacak. Ramazan etkinlikleri kapsamında farklı mahallelerde Ramazan Akşamları etkinliği de düzenlenecek.

Etimesgut Belediyesi bu yıl farklı mahallelerde Ramazan ayına özel sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında fasıl dinletisi, Türk Tasavvuf müziği konseri, Kur’an-ı Kerim Dinletileri, Hacivat–Karagöz (Gölge Oyunu), kukla gösterisi, sihirbazlık gösterileri, Nasrettin Hoca, Tahta bacak, jonklör gösterisi, İbiş ile Memiş, Meddah, Semazen gösterisi, Ateş Üfleyen Adam ve Halk Oyunu gösterileri yer alacak. 10 ayrı noktada düzenlenecek Ramazan akşamlarıyla ünlü şair ve hatipler halkı bilgilendirecek.

Reklam
Reklam

DEMİREL’DEN RAMAZAN MESAJI

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ramazan dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Ramazan birlik ve beraberliktir; yardımlaşma ve dayanışmadır. Yoksulu gözetmektir, paylaşmaktır, sosyal olarak kaynaşmaktır” diyen Demirel, şunları kaydetti: “Belediye olarak halkımızın bu mübarek aydan en iyi şekilde istifade etmeleri için üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bu mübarek ayda aşevimiz ve kuracağımız iftar çadırımız aracılığıyla herkesin evine sıcak yemek girmesini amaçlıyoruz. Mahallelerimizde geleneksel ramazan akşamlarını yeniden canlandırmak adına seyirlik oyunların yer aldığı kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Yoksulumuzun, engellimizin, yaşlımızın hep yanında olduk. Ramazanda onlarla daha sık bir araya geleceğiz. Bu heyecanı 7’den 70’e toplumun tüm kesimleriyle birlikte yaşamak istiyoruz. Tüm halkımzın Ramazan aylarını tebrik ediyorum. Sağlıklı, huzurlu bir ramazanın ardından hep birlikte, ağız tadıyla ve huzur içinde bayrama erişmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: