Etkili İletişimde Temel Nokta Pozitif Olmak

İlkadım Kaymakamlığı yöneticilerine “Etkili İletişim” konulu seminer veren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve...

İlkadım Kaymakamlığı yöneticilerine “Etkili İletişim” konulu seminer veren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve İletişim Uzmanı Şehnaz Dereli, ilişkilerde pozitif olmanın, olaylara iyi tarafından bakmanın etkili iletişimde temel nokta olduğunu söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve İletişim Uzmanı Şehnaz Dereli, İlkadım Kaymakamlığı’nda görev yapan üst düzey yöneticilere, “Etkili İletişim” konulu bir seminer verdi. Dereli, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu’nun da hazır bulunduğu seminerde, etkili iletişimin temel noktalarına değindi. İlişkilerde pozitif olmanın, olaylara iyi tarafından bakmanın etkili iletişimde temel nokta olduğunu belirten Şehnaz Dereli, “İnsanlar gerek günlük yaşamların da gerekse iş hayatların da sürekli birbirleri ile iletişim kurallar. İşte bu iletişimin etkili olabilmesi için basit bir kaç kurala uyulması yetmektedir. İnsanlarla iletişim kurarken yüz, göz ve jestler önemlidir. İnsanlarla iletişim içindeyken, canlı olun ve mümkün olduğunca gülümsemeyi yüzünüzden eksik etmeyin. İletişimde göz teması da çok önemlidir. İnsanlarla iletişim içindeyken göz temasına dikkat edin. Konuşurken gözlerinizi kaçırmayın” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşurken aşırıya kaçılmadan küçük jestlerin de iletişimde önemli unsur olduğuna değinen Dereli, “Karşınızdaki konuşurken başınızı ara sıra aşağı yukarı hareket ettirerek onu dinlediğinizi ve anladığınızı belli edin. Sizinle konuşan insanlara bakın. Mümkün olduğu kadar çok kişiye ara sıra da olsa bakmaya çalışın. Sizi dinleyen insanların anlayacağı şekilde sözcük kullanmaya dikkat edin. Görüşlerinizi başkalarına zorla kabul ettirmeye de çaba harcamayın. Konuşurken ne zaman susacağınız da iletişimde önemlidir. Sinirlerinize hakim olun ve insanları asla terslemeyin. İletişim, kişinin duygu, düşünce ya da bilgilerinin karşısındakilere aktarılması sürecidir. Doğumumuzla beraber başlayan iletişim süreci, yaşamak için ihtiyacımız olan ilişkilerin kurulmasında bir araç olmasının yanı sıra, kendisi de var olmak için bir ihtiyaçtır. Etkili olmayan bir iletişim gerginlik ve çatışma ortamı yaratılmasına da neden olabilir. Kısacası insanlarla iletişim içindeyken olabildiğinizce pozitif olun ve yüzünüzden gülücükleri asla eksik etmeyin” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Seminer sonunda kürsüye gelen İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, sunumundan dolayı Şehnaz Dereli’yi tebrik ederek, teşekkür belgesi verdi. Narinoğlu ayrıca, görev yaptığı yerlerde başından geçen ilginç bazı olayları da davetlilerle paylaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: