"etkili Öğretim Ve Öğrenme" Semineri

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu, etkili bir öğrenme...

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu, etkili bir öğrenme ve öğretme sürecinin gerçekleşmesi için öğrencilerin düşünme stillerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Akdeniz Koleji’nde öğretmenlere yönelik düzenlenen "Etkili Öğretim ve Öğrenme" konulu seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu, görselliğin önemine değindi. Kutlu, "Görsellik öğrencide akılda kalıcılığı yükseltiyor, bunun için günümüz teknolojisini kullanarak öğrencilerimize dersleri görsel bicimde anlatmalıyız, bunun içinde siz değerli öğretmenlere çok iş düşüyor'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yaklaşık bir saat süren seminerde kendisine yöneltilen sorulara da yanıt veren Kutlu, doğru iletişimin karşılıklı olarak verilen mesajı, doğru olarak anlamak ve doğru geri bildirim vermek olduğunu ifade etti.

Seminer sonunda Kutlu, "Etkili bir öğrenme ve öğretme sürecinin gerçekleşmesi için öğrencilerin düşünme stillerinin göz önünde bulundurulması önemlidir. Öğrencilerin düşünme stillerine uygun olarak gerçekleştirilen öğretim, daha kolay ve daha kalıcı olacaktır'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz