Etkin Kadınlardan Üniversiteli Kız Öğrenciler Için Kermes

Bursa’da yaptığı faaliyetlerle takdir toplayan Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), ihtiyaç sahibi üniversiteli...

Bursa’da yaptığı faaliyetlerle takdir toplayan Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), ihtiyaç sahibi üniversiteli kız öğrencilere burs vermek amacıyla kermes düzenledi.

Eski Rafet Kahraman Liseleri bahçesinde açılan kermese vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mehter takımı eşliğinde yapılan açılışa Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput, kaymakam ve belediye başkan eşleri, ETKİNDER Başkanı Canan Arıkan ve Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı ile Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Koordinatörü Emine Yıldız ve vatandaşlar katıldı. 12 Nisan’a kadar açık kalacak kermeste hazır giyim ürünlerinden çeyizliklere, gıda ürünlerinde tatlısından yaprak sarmasına, mantısından içli köfteye kadar gönüllü ev hanımları tarafından özenle yapılan tatları bulmak mümkün. Makul fiyatlara satılan değişik çeşitteki yemeklerden elde edilecek gelir ise maddi durumu iyi olmayan üniversiteli öğrencilere burs olarak verilecek.

Reklam
Reklam

“BURS VERDİĞİMİZ KIZLAR MESLEK SAHİBİ OLDU”

ETKİNDER Başkanı Canan Arıkan, açılışta yaptığı konuşmada, kermesi, Bursa’da üniversite okuyan kız öğrencilerin burs ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlediklerini belirterek, “Bu yıl 10. yılını kutlayan derneğimiz, bugüne kadar yüzlerce kız öğrenciye destek verdi. Burs verdiğimiz kız öğrenciler şu an mesleklerinin sahibi oldu. Onları gördükçe daha fazla burs verebilmek için motive oluyoruz, daha çok çalışma gayreti içine giriyoruz.” dedi.

Bu yılki kermesin şenlik havasında geçeceğini anlatan Arıkan, “Seminer, konser ve gösteriler sizler için hazırlandı. Kermes boyunca satılacak hazır giyim ürünleri, çeyiz ürünleri ve gıda kermesimizin gelirleri ile hedefimiz bu yıl daha fazla kız öğrenciye burs verebilmek.” şeklinde konuştu.

Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Koordinatörü Emine Yıldız ise gönüllü kadınları kutlayarak, “Yıl içinde yapılan çalışmalarını yakından takip ettiğim ETKİNDER üyelerini yürekten kutluyorum. Özellikle kız öğrencilerin eğitimine destek olmak için yapılan bu çalışmayı yürekten destekliyorum. Çok kıymetli insanlarla birlikte bugün bu açılan kermeste en ufak bir emek sarf eden tüm bayanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: