ETO'da "AB Gıda Güvenliği, İzlenebilirlik Ve KaliteStandartları" Konferansı

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO), Gıda Sektöründe İzlenebilirliğe Uyum ve KOBİ'lerin Farkındalığının Artırılması projesi kapsamında İspanya, İrlanda, Yunanistan'dan katılan uzmanlar gıda

Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO), Gıda Sektöründe İzlenebilirliğe Uyum ve KOBİ'lerin Farkındalığının Artırılması projesi kapsamında İspanya, İrlanda, Yunanistan'dan katılan uzmanlar gıda güvenliği hakkında firmaları ve üreticileri bilgilendirdi.

ETO'dan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamından düzenlenen "AB Gıda Güvenliği, İzlenebilirlik ve Kalite Standartları" konferansı öncesinde, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETO Başkanı Harun Karacan ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Salih Çildem, birer konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Tayar'ın oturum başkanlığını üstlendiği konferansta, İspanya'dan Ester Jover Alsina, İrlanda Gıda Güvenliği Kurumu'ndan Patrick Farrell, Yunanistan Gıda Kurumu Genel Müdürlüğü'nden Vasileios Gkantzios gıda güvenliğinde AB standartları ve mevzuatı, kalite uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Konferansta Avrupa Birliği Bakanlığı Uzman Yardımcıları Oktay Ercan ve Eda Demir, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden Çiğdem Kurtar, Eskar Çelikler Gıda'dan Çetin Toraman da Tarım ve Balıkçılık Programı, Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Politikaları, Türk Gıda Mevzuatı Yurt içi Denetim ve İzlenebilirliği hakkında sunum gerçekleştirdi.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz