Eto'o ve Messi Barcelona'dan ayrılmayı düşünmüyor

Barcelona'nın yıldız golcüsü Samuel Eto'o, kendisi hakkında çıkan transfer haberlerine cevap vererek, takımdan ayrılmayı düşünmediğini ifade etti.

Gelecek sezon sözleşmesi bitecek olan yıldız golcünün, yeni sözleşme imzalaması hakkında transfer haberlerinin çıkmasına neden oluyor. Barcelona formasıyla harika bir sezon geçiren Kamerunlu golcü, takımdan ayrılmak gibi bir düşüncesi olmadığını ifade etti.

Ayrılma kararı almamasını gerektirecek nedenleri sıralandıran Eto'o, "Size bir şey sorayım. Barcelona gibi bir takımda oynayan bir oyuncu, dünyada başka hangi takıma gitmek isteyebilir? Eğer mantıklı düşünürseniz, bunun cevabının ne olduğunu görürsünüz. Dünya'nın en büyük hücum gücüne sahi ptakımında oynuyorum. Bir golcünün böyle bir takımdan ayrılmak istemesi saçma olur"

Reklam
Reklam

Barcelona'nın yıldız oyunculardan kurulu bir kadrosu olduğunu belirten Eto'o, "Kadromuzda futbol tarihine geçecek önemli isimler var. Böyle önemli oyunculardan oluşan bir takımda oynamanın ayrıcalık olduğunu düşünüyorum"

Takım arkadaşı Messi'nin dünya futboluna damga vurduğunu belirten Kamerunlu golcü, "Kendi döneminin en iyi oyuncularından biri. İnsanlar önümüzdeki 50 yıl boyunca Messi'yi konuşacak. Antrenmandan onu izleyip yaptığı hareketlere hayran oluyorsunuz. Bu kadar övgüye rağmen, Messi çok alçakgönüllü hatta biraz da utangaç bir insan. Sadece futbol oynamak istiyor" dedi.

Son dönemlerde Avrupa futbolundaki İngiliz etkisini değerlendiren yıldız golcü, "İngiliz futbolunun son yıllarda geldiği noktayı kimse inkar edemez. Ama bu durum beni şaşırtmıyor. Belli dönemlerde belli ülkeler Avrupa futbolunu domine ediyor. Bir dönem Juventus ve Milan fırtına gibi esiyordu. Bir dönem sadece Real Madrid konuşuldu. Ama bu durumun çok uzun süreceğini zannetmiyorum. Birkaç yıl içinde başka bir ülkeye geçecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Messi: "Kariyerim boyunca Barcelona'dayım"

Arjantinli yıldız, kendisiyle ilgilenen kulüplere, boşa zaman harcamamaları tavsiyesinde bulundu.

Lionel Messi, Barcelona'da çok mutlu olduğunu ve kulüpten kariyeri boyunca ayrılmayacağına söyledi.

Arjantinli futbolcu, başka takımlarla adının anılmasından sıkıldığını ve Nou Camp'ta futbol hayatının sonuna kadar kalmak istediğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

Barcelona genç oyuncuyu, Arjantin'den getirerek gelişimiyle ilgili sağlık sorununu çözmek için kendisine yardım etmişti.

News of the World'e konuşan yıldız futbolcu, "Açıkçası bu sorulardan sıkıldım. Daha önce birçok kez, Barcelona'da kalmak istediğimi söylemişti. Ne kadar iyi oynadığıımız ortada. Neden ayrılmak isteyeyim ki?" diyerek Katalan kulübüne olan bağlılığını ortaya koydu.

Messi sözlerine, "Arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyoruz. Takım olarak çok keyifli bir ortamımız var. Ayrıca kulübüme sadık bir kişiliğim var. Bana yapılan yardımları hiçbir zaman unutmayacağım. Onlar bana bir şans tanıdı, bende kulübe başarılar kazandırıp vefa borcumu ödeyeceğim" diyerek son verdi.

Reklam
Reklam