ETSO Otomotivciler Meslek Komitesi Başkanı Yavuz:

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Otomotivciler Meslek Komitesi Başkanı Hüsamettin Yavuz, "Otomotiv sektöründeki daralmanın, döviz kuru ile faizlerin aşağıya çekilmesiyle aşılabileceği görüşündeyiz"

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Otomotivciler Meslek Komitesi Başkanı Hüsamettin Yavuz, "Otomotiv sektöründeki daralmanın, döviz kuru ile faizlerin aşağıya çekilmesiyle aşılabileceği görüşündeyiz" dedi. Yavuz, ETSO Otomotivciler Meslek Komitesi üyeleriyle olağan aylık toplantı öncesi yaptığı açıklamada, otomotiv sektörünün ülke ekonomisine olduğu kadar kent ekonomisine de ciddi olumlu katkı yaptığını, otomotiv sektöründeki daralmanın, yedek parça, otomotiv tamircileri ve yan sanayi gibi birçok sektörü olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Son aylarda dış piyasaların da etkisiyle Türkiye'de döviz kurlarında ciddi artış olduğunu öne süren Yavuz, döviz kurlarındaki artışın ithalatçı sektörler arasında en önemli yere sahip otomotiv sektörünü olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, "Otomotiv sektöründeki daralma, döviz kuru ile faizlerin aşağıya çekilmesiyle aşılabileceği görüşündeyiz. Bu yönde hükümetin gerekli önlemleri alacağını düşünüyoruz ancak önlemlerin alınmaması ve durgunluğun devam etmesi halinde sektörde ciddi krizlerin baş göstereceğini ve işçi çıkarılmasıyla istihdam alanında da ciddi daralmanın yaşanacağını hükümet yetkililerine bildirmek isterim" diye konuştu. Otomotivciler olarak Erzurum'da bir dernek çatısı altında bir araya gelmek istediklerini ifade eden Yavuz, sanayi alanında bütün sektörlerin dernek ve federasyon çatısı altında bir araya geldiklerini ancak otomotivciler olarak Doğu Anadolu bölgesinin en önemli ticaret ve sanayi kenti olan Erzurum'da bir dernek çatısı altında bir araya gelememelerinin talihsizlik olduğunu kaydetti. Bu talihsizliği aşmak için en kısa sürede ETSO'nun da katkılarıyla dernek çatısı altında bir araya gelmek istediklerini, bu konuda önünüzdeki günlerde gerekli girişimlerde bulunmak istediklerini vurgulayan Yavuz, sektördeki dönemsel durgunluklar, sorunu aşmak için verilecek teşvikler ve benzeri sorunların aşılması gibi birçok problemin çözüme kavuşması konusunda fikirler üretilmesi, ortaya çıkacak yeni alternatif fikirlerin hükümete sunulması gibi önemli bir misyon üstlenmek istediklerini kaydetti. Bölgenin kalkınması ve insanların alım gücünü artırmanın yolunun 2011 Kış Oyunları gibi benzeri organizasyonlarda olduğunu ve bunların kente ekonomik ve sosyal kaynak sağladığına dikkat çeken Yavuz, "Bu tür sosyal organizasyonlar, kentte yeni yatırımların gelmesi ve buna bağlı yeni istihdam alanlarının oluşmasına katkı sağlamakta. Kentteki insanların gelir artışı ve buna bağlı alım gücünün artışıyla başta otomotiv sektörü olmak üzere bütün piyasaya canlılık kazandırmaktadır. Bu nedenle hükümetin yeni organizasyonlarla bölgeyi kalkındırmaya yönelik çaba sarfetmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: