ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik:-"Yeni Türk Ticaret Kanunu'na yönelik yapılan eleştirilerdikkate alınmalı ve bu yönde düzenlemeler yapılmalıdır"

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Yeni Türk Ticaret Kanunu'na yönelik yapılan eleştirilerin dikkate alınması

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Yeni Türk Ticaret Kanunu'na yönelik yapılan eleştirilerin dikkate alınması ve bu yönde düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Yücelik, yaptığı yazılı açıklamada, yeni kanunun, şirketlerin kurumsallaşması, sürdürülebilirliği ve rekabet gücünün artırılması bakımından iyi bir zemin hazırladığını, ancak başta şirket şeffaflığı olmak üzere değişik konularda yapılan birçok eleştirinin de göz ardı edilemeyeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

"Yeni Türk Ticaret Kanunu'na yönelik yapılan eleştiriler dikkate alınmalı ve bu yönde düzenlemeler yapılmalıdır" diyen Yücelik, şunları kaydetti:

"Şirketinden 1 lira borç para çeken de 1 milyon lira çeken de 300 günden başlayan adli para cezası, ödemezse hapis cezasıyla karşılaşacak. Oysa ki, şirkete borçlanma demek şirketi soymak demek değildir. Bazı şirketlerde bunlar mecburi olabilir. Bu durumda olan şirketlere ve yöneticilerine potansiyel suçlu gözüyle bakılmaması gerekiyor. Her türlü belge ve bilginin ifşa edilmesi şeffaflık ile mahremiyet arasındaki o ince çizginin aşılması anlamına geliyor."

Yücelik, şirketler için internet sitesi zorunluluğu olmasının, şirketler için ekonomik külfet getireceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz