Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek ne demek? Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek ifadesidir. Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek TDK sözlük anlamı nedir?

Türk dili, kendi tarihsel sürecinde oluşmuş bazı kalıplaşmış sözlere sahiptir. Bu sözler günlük yaşamda sıkça kullanılır. Bazı anlamları güçlendirmek, öğüt vermek veya yeni şeyleri anlamlandırmak için kullanılan bu kalıplaşmış sözler atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerdir. Bu ifadelerden biri olan Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek ne demektir? Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek Ne Demek? Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek TDK sözlük anlamı nedir?

  • Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. yol açtığı zarar, yaptığı iyilikten büyük olmak

Ettiği hayır, ürküttüğü kurbağaya değmemek ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

edememek eden bulur, inleyen ölür etme (veya etme yahu)
etme eyleme etmediğini bırakmamak (veya komamak) ettiği yanına (kâr) kalmak
ettiğini bulmak (veya çekmek) ettiğini yanına bırakmamak ettiğiyle kalmak
Anahtar Kelimeler: