ETÜ'de DNA Konferansı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Gen Etik Topluluğu aracılığıyla Erzurum Ticaret...

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Gen Etik Topluluğu aracılığıyla Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda 'Kriminal Polis Laboratuvarı Hizmetleri ve Adli Olaylarda DNA' konulu konferans düzenledi.

Konferansa Moleküler Biyoloji Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez ile Kriminal Polis Laboratuvarı'nda görevli polis memurları Adem Özdemir ve Fırat Onay konuşmacı olarak katıldı.

Kriminal laboratuvarlarda yapılan çalışmaların özelliklerini sunum eşliğinde anlatan Adem Özdemir, DNA’nın suç ve suçluları bulmada kullanım sürecine değinerek konuyla ilgili örnekler verdi. Özdemir, Erzurum Kriminal Laboratuvarı'nın bölgedeki bütün illere teknik hizmet verdiğini bildirdi. Polis memuru Fırat Onay ise DNA hakkında detaylı bilgi verdi. Doç. Dr. Türkez ise gelişen teknoloji ile suç ve suçla mücadelede günümüzde DNA'nın önem kazandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Konferans sonunda Moleküler Biyoloji Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez, konuşmacılara plaket sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: