Etü’de İlk Kayıt Heyecanı

“Yarınları Birlikte Şekillendirelim.” sloganıyla yola çıkan ve ilk öğrencilerini 2012-2013 eğitim öğretim döneminde kabul eden...

“Yarınları Birlikte Şekillendirelim.” sloganıyla yola çıkan ve ilk öğrencilerini 2012-2013 eğitim öğretim döneminde kabul eden Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) kayıt heyecanı yaşandı.

ÖSYM tarafından ETÜ’ ye yerleştirilen ve üniversitenin İşletme Bölümü’nün ilk öğrencisi olan Elif Boyalıcı ve İktisat Bölümü’nün ilk öğrencisi olan Sedat Yolaçan’ın kayıt işlemleri, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın katılımı ile gerçekleşti. Kayıt için gelen öğrenci ve veliler ile yakından ilgilenen Yaylalı, üniversitenin ilk öğrencileri olan ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ ne kayıt yaptıran öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı yapılan ilk kaydın Erzurum Teknik Üniversitesi’ ne ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Reklam
Reklam

Yaylalı, ayrıca kendisinin de İktisat Profesörü olduğunu, ETÜ’ de derslerin zor olacağını, öğrencilere sunulan imkanların her geçen gün artacağını sözlerine ekledi.

Öğrenci kayıt işlemlerinin yapıldığı ilk güne, ETÜ’ ye gösterilen yoğun ilgi damgasını vurdu. Çok sayıda öğrenci üniversiteli olmanın heyecanını yaşarken, aileleri de kendilerine eşlik etti. Üniversitenin Akademik ve İdari Personelinin çalışmalarından ve kendilerine gösterilen ilgiden memnun kalan öğrenci velileri Rektör Yaylalı’ ya teşekkür etti.

Erzurum havalimanı ve Erzurum Otogarında danışma masalarına müracaat eden öğrenci ve veliler ücretsiz servis araçları ile Rektörlük binasına getirildiler. Ayrıca ETÜ’ ye kayıt yaptıran ve Erzurum dışından gelecek olan kız öğrenciler için Erzurum Kızılay Öğrenci Yurdu’nun tahsis edildiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: