Etüt Uygulamasının Kalkmasına Velilerden Sert Tepki

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından İstanbul’da sınırlı sayıda olan etüt ve beslenme uygulamasına son verilmesine...

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından İstanbul’da sınırlı sayıda olan etüt ve beslenme uygulamasına son verilmesine çalışan velilerden sert tepki geldi. Tam gün eğitimin yarım güne düşecek olması nedeniyle özel okulların önüne atıldıklarını belirten aileler, “Sabah işe gidiyoruz, akşam saat 8’de geliyoruz. Bu arada çocuklarımızı kime emanet edeceğiz” diyerek yeni uygulamaya tepki gösterdi.

4+4+4 yeni eğitim öğretim sisteminin hayata geçmesi ile birlikte birçok okulun statüsünde değişikliği beraberinde getirdi. Tam gün eğitim veren ve İstanbul’da sınırlı sayıda olan Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulları’nın da statüsü değişerek yarım güne indirildi. Ancak bu durum çalışan anne babalar tarafından sert tepki çekti. İstanbul’da sadece 19 adet bulunan okulla her yıl binlerce müracaat olduğundan okullara öğrenci alımı kura ile yapılıyor. Ancak bu yıl kuraya iki gün kala okulların statüsünün değiştiği açıklandı. Bu açıklamayla adeta şoka uğrayan aileler, soluğu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde altı. 19 okulun tamamından katılım sağlayan aileler, çocukları ile birlikte geldikleri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “Okuluma dokunma” sloganları attı.

Reklam
Reklam

Şenol Öztürk, “Etüt okullarının kaldırılması çocukları özel okullara yönlendiriliyor. Kaldırılmaması lazım biz çalışıyorum çocuklar ne yapacak?” dedi.

Gül Erçik de, “Ben özel sektörde çalışıyorum. Çocuğum benden bir saat önce geliyor. Ben bir saat bakacak kimseyi bulamazken, yarım gün bakanı nerden bulacağım? Ben çocuğumu bırakmak için -milli eğitime güvenmeyip de kime güveneyim?” şeklinde konuştu.

Grup adına yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslenen Tülay Akküç, “Sayın bakan lütfen çalışan ailelerin ve çocuklarının kazanılmış haklarını ellerinden almayın. Çok zor altlarda noter huzurunda çekilişlerle ancak kayıtlar yaptırabildiğimiz bu kurumlarda herhangi bir statü değişikliği, başta çocuklarımız ve bizleri olmak üzere yaklaşık 30 bin aileyi ilgilendiren bir karardır. Bu sebeple bu konuda olumsuz bir karar alarak eylül ayında bu 30 bin aileyi kaosa sürüklemeyin. Çalışan kadınlara ve çocuklarına sahip çıkın” şeklinde konuştu. Grup adına İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşen Tomris Coşkun ise “Yeni kurayla aşvuranlarda kurayla öğrenci alınmayacağını adrese dayalı sistemle alınacağını söyledi. 6’ncı 7’nci sınıflarda bir değişiklik yok. Artık etüt beslenme diye bir okullarımız yok” dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamaların ardından okulların mevcut statülerinde tamgün eğitime devam etmesi için toplanan imzalar temsilciler tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz