EÜ Rektörlük Seçimine Doğru

İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, hedefinin Ege Üniversitesi'ni dünya üniversitesi haline getirmek olduğunu

İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, hedefinin Ege Üniversitesi'ni dünya üniversitesi haline getirmek olduğunu söyledi.

EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hoşcoşkun, 14 Haziran'da bin 600 civarında öğretim üyesinin oy kullanacağı rektörlük seçimine ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, amacının insana yatırım yapmak olduğunu belirterek, öğretim üyelerinin kaynaşmış bir aile bütünlüğü içinde olmaları için çalışacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Öğretim üyelerinden öğrencilerine kadar herkesin üniversiteye huzur içine gelmesini istediğini kaydeden Hoşcoşkun, "Rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamayı arzuluyorum. Geleceğe güvenle bakan, temel hedefleri bilim üretmek olan bilim insanlarının olduğu bir üniversite oluşturmayı amaçlıyorum. Öğrenciler için daha rahat bir ortam oluşturacağım. Ulaşımı kolay, bilim kalitesi daha yüksek, barınma, yemek imkanları daha iyi olan, üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulma korkusunun olmayacağı bir üniversite sağlayacağım" diye konuştu.

Prof. Dr. Hoşcoşkun, EÜ'nün 1955 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "doğan bir çocuğun şöyle ya da böyle belli bir yaşa geldiğini, EÜ'nün de olgulaşmış bir yaşta olduğunu" söyledi. Üniversitenin artık bilim üzerine bilim koyan enternasyonal bir üniversite olması gerektiğini kaydeden Hoşcoşkun, "Hedefimiz Ege Üniversitesi'ni dünya üniversitesi haline getirmektir" dedi.

-"Bilimin başörtüsüyle, kılık kıyafetle ilişkisi yoktur"-

Prof. Dr. Hoşcoşkun, EÜ'de derse başörtüsüyle girmek isteyen kız öğrencilerin, fotoğraflarının çekilerek fişlendiği iddiasına ilişkin de şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Hepimiz insanız, bilim yapıyoruz. Bilimin başörtüsüyle, kılık kıyafetle, siyasi görüşlerle ilişkisi yoktur. Önemli olan bilimin üretilmesidir. Diğerleri teferruattır. Bilim yapılan yerde baskıcı, zorlamacı hiçbir şey olmaz. Bilim yapan insanın rengi, düşüncesi, siyasi fikri, inancı bilimin önüne geçmemeli. Benim üniversitemde buna dikkat edilecektir, diğer şeylere asla dikkat edilmeyecektir."

Muhabir : Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz