E.ü'de "hz. Peygamber Ve Kardeşlik" Konferansı

Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Hz. Peygamber ve Kardeşlik" konulu konferans düzenlendi. Erzincan Üniversitesi...

Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Hz. Peygamber ve Kardeşlik" konulu konferans düzenlendi. Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Dölek'in düzenlediği konferans Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı Amfi salonunda gerçekleşti.

Düzenlenen Konferansa Erzincan Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından "Hz. Peygamber ve Kardeşlik" hakkında bilgi veren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Âdem Dölek konuşmasında; "Hz. Peygamber kimdir. Peygamberimiz kendisini anlatırken Hz. İbrahim'in bir duası Hz. İsa'nın müjdesi ve Annemin rüyasıyım diyor. Hz. İbrahim'in duası olması bakara suresinde geçen bir ayet vardır. Hz. İbrahim, Hz. İsmail'le Kabe'yi inşa ettikten sonra dua ediyorlar. Yarabbi gelecek nesille için, bir elçi gönder ki ayetlerini kitabı ve hikmeti onlara öğretsin" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: