EÜ'nde yılın 95. organ nakli

İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2005 yılının 95. organ naklini gerçekleştirdi. Özelikle böbrek ve karaciğer transplantasyonu üzerine yoğunlaşan merkezde, bu kez bir oğul, babasına can oldu.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Şimşek ailesi, 1.5 yıl önce aile reisi Bahattin Şimşek'in (50) karaciğer rahatsızlığıyla sarsıldı. Ancak Bahattin Şimşek'in oğlu Mehmet Şimşek (22), babasıyla karaciğerini paylaştı. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Mehmet Şimşek, sonuçtan çok mutlu olduğunu söylerken, "Nakil konusunda hiçbir şey düşünmedim. Kim babasına böyle bir şey yapmaz ki?" diye konuştu. Organ nakli ekibine minnetlerini sunduğunu ifade eden Mehmet Şimşek, "Gerçekten çok muhteşem, çok ilgili bir ekip. Ailemizin yeniden hayata bağlanmasını sağladılar" diye duygularını ifade etti.
Oğlundan aldığı parçayla yaşama dönen Bahattin Şimşek, "1.5 yıl önce karaciğerimde bir rahatsızlık oluştu, durumum ağırlaştı. Oğlum Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenci. Onun hocası Prof. Dr. Akın Özden, bizi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderdi. İlk başlarda umutsuzdum; ama ekibi görünce onlara güvendim. Onlar da güvenimi boşa çıkarmadı. Ailemizi yaşama bağladılar. Bize, yaşama sevinci verdiler" dedi.

Reklam
Reklam

Anne Şeyda Şimşek ise, ailece hayatlarını EÜ Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne borçlu olduklarını dile getirerek, "Sağ olsun doktorlarımız Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Prof. Dr. Mehmet Alper çok özverili çalıştılar. Onlara minnettarız" diye konuştu.

Merkezde karaciğer naklinin 1990 yılında başladığını söyleyen Doç. Dr. Kılıç, "15 yıldır yaptığımız nakillerde yüzde 90 başarı sağladık. Şimşek ailesinde de 2005 yılının 95. naklini gerçekleştirdik. Karaciğer transplantasyonu yaptık. Ekibimizden, ben alıcı Bahattin Şimşek'in ameliyatını yaptım. Doç. Dr. Murat Zeytunlu verici Mehmet Şimşek'in ameliyatını, mikrocerrahiyle damar ameliyatlarını ise Prof. Dr. Mehmet Alper yaptı" diye konuştu.
EÜ Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi, zaman zaman başlattığı organ bağışı kampanyalarıyla çalışmalarını aktif bir biçimde sürdürmeye devam ediyor.