EURO2016'da zeminler alarm veriyor

Fransa'daki yoğun yağış, EURO2016'nın stadyumlarının zeminlerini futbol oynanamayacak hale getirdi.

Avrupa'nın en büyük spor organizasyonu EURO2016'ya ev sahipliği yapan Fransa'daki statların yaklaşık 3'te 1'inde zemin sorunu oluştuğu ortaya çıktı.

Turnuvaya katılan ülkelerin gazetecileri zeminlerle ilgili ağır eleştirilerde bulunurken, Euro 2016 Direktörü Marin Kallen çimlerin son durumundan hiç memnun olmadıklarını açıkladı. Marsilya'daki yeni Velodrome Stadı'nın yağışlar sebebiyle oynanamayacak hale geldiği belirtilirken, Cumartesi günü oynanan Macaristan-İzlanda maçının stattaki son antrenmanı ertelenmek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

Yine aynı statta oynanan Fransa-Arnavutluk maçından sonra Didier Deschamps, stadın durumunun 'feci' olduğunu söylemişti.

Diğer statlar da sorunlu

Saint Denis ve Lille'deki statların durumu da pek farklı değil. UEFA Stade de France ve Stade Perre Mauroy'daki şartların oynamaya elverişli olsa da ideal sayılamayacağını açıkladı.

Almanya-Polonya maçının oynandığı Stade de France ve Almanya-Ukrayna karşılaşmasının yapıldığı Lille'deki stat da zemindeki bozukluk nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Tribün mimarisinin çimlerin rüzgar ve güneş almasına elverişsiz olması zeminin bozulmasında önemli rol oynuyor.