Eurocup Finali’nde ilk raund yarın Kayseri’de

2012 FIBA Kadınlar Eurocup Finali ilk maçında Kayseri Kaski, Rus rakibi Dynamo Kursk ile yarın...

2012 FIBA Kadınlar Eurocup Finali ilk maçında Kayseri Kaski, Rus rakibi Dynamo Kursk ile yarın karşılaşacak. Türk kadın basketbol tarihi günlerinden birisini daha Kayseri Kaski ile yarın yaşayacak.

Kadınlar Eurocup’ta büyük bir başarıya imza atarak adını finale yazdıran temsilcimiz ilk maçında rakibi Dynamo Kursk’u, Kayseri’de konuk edecek. Kadir Has Spor Salonu’nda oynanacak bu tarihi maçın başlama saati ise 19.00. Temsilcimiz kupanın sahibinin belli olacağı rövanş maçını ise 22 Mart Perşembe günü deplasmanda oynayacak.

Reklam
Reklam

İlk turdaki grup maçlarında da karşı karşıya gelen Kayseri Kaski ile Dynamo Kursk’un çekişmesinde 70-93 ve 66-75’lik skorlarla gülen taraf Rus ekibi olmuştu.

Temsilcimizin bu sezon vermiş olduğu mücadele ve finale yükseliş öyküsü ise şöyle; Kayseri Kaski ilk turda F Grubu’nda mücadele etti. Temsilcimiz üç galibiyet üç mağlubiyet ile grubunu ikinci sırada bitirerek adını bir üst tura yazdırmıştı. Kayseri ekibi sekizli finalde Elitzur Ramla takımını ilk maçında 79-69 yenerken ikinci maçında rakibine 70-64 yenilmesine rağmen çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı. Kayseri Kaski çeyrek final ilk maçında ise Hainaut Basket’i evinde 68-59 yenerken ikinci maç 59-59 eşitlikle bitmiş ve temsilcimiz yarı finale yükselme başarısı göstermişti.

Kayseri ekibi yarı finalde ise bir diğer Türk takımı olan Botaş ile eşleşti. Kayseri Kaski evinde oynadığı ilk maçta rakibin 77-65 yendi. Adana’da oynanan rövanş maçında ise Kayseri ekibi rakibine 71-66 mağlup olmasına rağmen ilk maçı 12 sayı farkla kazandığı için ikili averajla adını finale yazdırdı.

Reklam
Reklam

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonun bitmesine 1 hafta kalırken üçüncü sırada bulunan Kayseri Kaski, geçtiğimiz hafta Antakya’da düzenlenen Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda ise Galatasaray Medical Park’a çeyrek finalde 72-85 kaybetmişti.

İSTATİSTİKLERLE KAYSERİ

İstatistiklere baktığımızda temsilcimiz 70.8 sayı ortalaması elde etmiş durumda. 2 sayı çizgisinden %43.1 ortalama ile oynayan Kayseri ekibi, 3 sayı çizgisinin gerisinden %34, faul atışlarında ise %40,8 ortalama yakalamış durumda. Temsilcimizin ribaundlarda 42,6, asistte ise 15,1 ortalaması var.

Kayseri ekibinin final maçındaki en etkili oyuncusu ise şüphesiz yine Latoya Sanders olacak. Alman oyuncu geride kalan 11 maç sonunda ortalama 31 dakika süre alırken 16,8 sayı, 11,1 ribaund ve 1,5 asist ortalamaları yakaladı. Donneka Hodges da 11,6 sayı, 2,8 ribaund , 4,8 asist ile oynuyor.

RUS TEMSİLCİSİ DYNAMO KURSK

İlk turda Kayseri ile aynı grupta bulunan Rus ekibi oynadığı 6 maçtan da galibiyetle ayrılarak bir üst tura yükselmiş, sekizli finallerde Horizont takımını iki maçta da yenerek çeyrek finale kalmıştı.

Reklam
Reklam

Rusya temsilcisi çeyrek finalde MBK Ruzomberok’u ilk maçta 80-81 ikinci maçta 74-69 yenerek yarı finale yükselmişti. Dynamo Kursk yarı finalde ise Chevakata’yı ilk maçta 62-71 ikinci maçta ise 59-51 mağlup ederek finale kalma başarısı gösterdi.

Rus ekibi kendi liginde ise 12 galibiyet 5 mağlubiyet ile üçüncü sırada yer alıyor. Rus ekibi 11 Mart’ta Spartak V MR ile oynadığı maçı 87-84 kaybetti.

Dynamo Kursk 79,4 sayı ortalamasının yanı sıra 2 sayı çizgisinden %47, 3 sayı çizgisinin gerisinden %32,4- faul atışlarında ise %43,4 ortalama yakalamış durumda. Takımın en etkili silahı ise Anna Petrakova. Macar oyuncu 18,2 sayı, 7,5 ribaund ve 1,8 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor. Michelle Snow 9,3 ribaund, Temeka Johnson da 3,8 asist ortalamasıyla bu kategoride ilk sırada bulunuyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: