Euroleague'i Panathinaikos kazandı

Potada Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan ULEB Avrupa Ligi'nde (Euroleague) 2008-2009 sezonu şampiyonu, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos oldu. Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanan Eureloague Final Four Finali'nde, Panathinaikos, CSKA Moskova'yı 73-71 yenerek zafere ulaştı.

Mücadelede son derece çekişmeli geçen ilk periyot, Panathinakos'un 21-16 üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci çeyrekte de oyunun hakimiyetini bırakmaya Yunanistan temsilcisi, devre arasına 48-28 önde girdi. Üçüncü çeyrekte toparlanan CSKA Moskova, rakibini sadece 8 sayıda tutarken, son bölüme 56-46 geride girdi. Son derece büyük çekişmeye sahne olan son bölümde, iki takım da maçtan kopmamak için sıkı bir mücadele verdi, sonunda gülen taraf Panathinakos oldu. Yunanistan temsilcisi, maçtan 73-71 galip ayrıldı.

Reklam
Reklam

Panathinaikos'da final maçında 13 sayıyla oynayan Fotsis ve Spanoulis, galibiyetin mimarları olurken, Barcelona'da J.R. Holden'in 14 sayısı takımını kurtarmaya yetmedi.

Öte yandan Final Four'da, Regal Barcelona, Olimpiakos'u 95-79 yenerek üçüncü oldu.

Final Four'da CSKA Moskova, Regal Barcelona'yı 82-78 mağlup ederek finale yükselmişti. Panathinaikos ise Olympiakos'u 84-82 yenerek finale adını yazdırmıştı.

Türkiye'den bu sezon Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen'in yer aldığı ULEB Avrupa Ligi'nde geçen sezon şampiyonluğu, finalde İsrail'in Maccabi Elite Tel Aviv takımını 91-77'lik skorla yenen Rus ekibi CSKA Moskova kazanmıştı. CSKA Moskova, bu sezon ise finalde Panathinaikos'a kaybederek şampiyonluğa ulaşamadı.