Eurovısıonu gibi festival: Türkçevizyon

TRT, Türk topluluklarının bulunduğu ülkeler arasında Eurovision’u andıran “Türkçevizyon” adında bir şarkı yarışması düzenledi.

Amaçları arasında “Türkçe’nin doğru kullanımına zemin hazırlamak” da bulunan festivale, içinde yabancı ek olan “Türkçevizyon” gibi bir ad uygun görüldü.

TRT’den yapılan açıklamaya göre Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali "Türkçevizyon", geçmiş yıların deneyimi ve heyecanı ile sesini bir kez daha Denizli'de duyuracak. TRT ve Denizli Belediye Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen festival; “Türkçe'nin doğru kullanımının yanı sıra yaygınlık kazanması ve tanıtımını, Türkiye'nin tanıtımına yönelik ortak çalışmalar için uygun zeminin hazırlanmasını, çeşitli ülkelerden gelecek müzisyenlerle Türk gençliğini bir araya getirerek ortak müzik projeleri için ortam sağlanması ile tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesini” amaçlıyor.

Reklam
Reklam

Bu yıl Festivale katılacak olan; Gürcistan, Kosova, Rusya Federasyonu Başkurdistan Cumhuriyeti, Suriye, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Kazakistan, K.K.T.C, Kırgızistan, Ukrayna Kırım özerk Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova Gagavuz yeri özerk Bölgesi, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Tataristan Cumhuriyeti ve Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile birlikte 20 ülkeden 100'e yakın sanatçı dinleyicilerine unutulmaz anlar yaşatacak. Eurovision birincisi Azerbaycan grubu Eldar ve Nigar ile pop sanatçısı Keremcem’in de yer alacağı organizasyon bu gece Türkçevizyon Festival konseriyle Pamukkale Antik Tiyatro’da saat 21.00’de başlayacak. Yarın Türkçevizyon’da 10 Ülke Sesi, İncilipınar Park’ta yapılacak. 17 Haziran günü ise konser Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

-TÜRKÇE’NİN DOĞRU KULLANIMI AMAÇLAR ARASINDA-

TRT “Türkçenin doğru kullanımının yanı sıra yaygınlık kazanması ve tanıtımını” amaçlayan festival için, içinde yabancı bir ek olan “Türkçevizyon” sözcüğünü seçti.(ANKA)

Reklam
Reklam