Ev alacaklara tavsiyeler

BURSA (İHA) - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve müteahhit Ali Ağaoğlu, konuta ihtiyacı olan insanlara ödeyebilecekleri taksitlerle beğendikleri evi almalarını tavsiye etti.

EMLAK PİYASASINDAKİ GELİŞMELER MYNET EMLAK'TA

İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Ağaoğlu, Türkiye'de inşaat sektörünün 2000 yılından sonra yaptığı projeler ile dünyada yarışamayacağı inşaat firması olmadığını belirterek, "Dünya çapında projeler Türkiye'de üretiliyor. Türkiye'nin yüzde 70'i oturulamayacak durumda olduğu için Türk insanının konuta ihtiyacı devam ediyor. Önemli olan doğru proje yapıp, halkın alım gücünü hesaplamak. Dünyanın her yerinde konut, uzun vadeli krediler ile alınır. Daha uygun kredi şartları temin edilip, insanların alım
gücünü yukarıya taşıdığımız zaman talep var ve devam da edecek. Doğru proje yapıp, halkın ulaşabileceği rakamlarla onlara sunuyorsanız talep her zaman olur. Firmalar çeşitli kampanyalar yapıyorlar. Faizlerin aşağıya inişi devam ediyor. Faizlerde kısa dönemde hızlı bir düşüş beklemiyoruz. Konuta ihtiyacı olan insanlara, eğer ödeyebilecekleri taksitlerle beğendikleri ev bulurlarsa almalarını tavsiye ediyorum. Maliyyetten dolayı konuta gelen fiyat artışı faizin kazancından daha fazla oluyor. Onun için insanlar beğendikleri evi uygun vadelerle alabiliyorlarsa kaçırmasınlar diye düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

"KÜRESEL ISINMA YATIRIM YAPMAMIZI ENGELLEMEZ" Uludağ'a şu anda yatırım yapılacak projelerinin olmadığını kaydeden Ağaoğlu, "Turizmde yatırımlarmız hızıyla devam ediyor. Küresel ısınma dünyanın yaşadığı problemlerin başında geliyor. Bilim adamları bu tür iklim değişikliklerinin dönem dönem olduğunu, dünyada belli yağış azlığının olduğunu belirtiyor. Şu anda yaşamış olduğumuz dönemde 3-5 senelik bir yağış azalması olacak. Kyto protokolü imzalanarak küresel ısınmanın önlenmesi için önemli bir adım atıldı. Küresel ısınma konusunda içimiz rahat. Bu ülke bizim, bu ülkeye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Isınıyor diye yatırımlarımlarımızdan vazgeçmek gibi birşey kesinlikle olmaz. Çünkü Türkiye'de turizm önü açık sektörlerden biri, ama hak etiği payı alamıyor. Kum, deniz, güneş üçgenini sadece turizme sıkıştırmamak lazım. Bunu çeşitlendirmek lazım, kayak sporu da bunlarda bir tanesi. Türkiye'nin bu konuda gerçekten çok ciddi potansiyeli var. Yatırım yapılması gerekiyor diye düşünüyorum, biz bu konuda yine öncülük yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"2007 SEÇİMLERİNDEN SONRA EKONOMİ GERİ PLANDA KALDI" Merkez Bankası'nın faiz indiriminin yeterli olmadığını vurgulayan Ağaoğlu, "Türkiye şu anda en fazla reel faiz ödeyen ülkelerden birisi. Daha önceden bu faiz indirimlerinin başlamış olması lazımdı. İnişlerini olumlu karşılıyorum. Ama şu aralar dünyan konjonktüründe de genel bir çalkalanma var. Merkez Bankası bu konuda başarılı bir şekilde dış piyasaları da kontrol ederek temkinli bir şekilde faizleri indiriyor. Özellikle 2007 seçiminden sonra maalesef ekonomi üçünc, dördüncü plana kaldı. Ekonomik anlamda piyasaya yeni heyecan getirecek açılım yapıldığı konusunda fikrim yok. İş dünyası yeni bir atılım bekliyor. Gereksiz gündemler ön plana çıkıyor, ekonomi geri planda kaldı. Halbuki Türkiye büyümek zorunda olan bir ülke. Her sene 1 milyon gence iş potansiyeli oluşturulması gerekiyor. Dolayısı ile Türkiye'nin büyümesini yüzde 5, yüzde 7 oranından aşağıya düşürmemesi lazım. Ama maalesef 2007'yi yüzde 2 büyümeyle kapatıyoruz. Yeni açılımlar ile ekonomik büyümeyi yüzde 5'lerin üzerine taşımamız lazım. Bunun olması içinde ekonomi geri planda kalmamalı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam