Dolabınızı düzenli tutun daha az yorulun!
Çalışırken kullandığınız dolabınızı düzenleme zamanı geldi. Bunu keyifli bir hale getirmeniz mümkün. Farklı ebatlarda düz beyaz kutular alın.Bu kutuları kaplamak için birbiri ile uyumlu renkli kağıtları da alışveriş listenize ekleyin.Kutuları bu kaplama kağıtlarıyla istediğiniz gibi kaplayın. Kapakları farklı desende kağıtlarlada kaplayabilirsiniz.Sonrasında kalemlerinizi bir kutuya, not kağıtlarınızı başka bir kutuya yerleştirin. Aradıklarınızı rahat bulabilmek için üzerlerine etiket de yapıştırabilirsiniz.
Aklınızda bulunsun
Çöpleri ayrıştırmaya ne dersiniz? Cam, kağıt ve organik çöplerinizi ayrı ayrı biriktirin. Evdeki çöpün yarısının geri dönüşümünü sağlarsanız, bu yılda 1200 kg karbondioksit tasarrufu demektir.Çöpümüzün önemli bir bölümünü ambalajlar oluşturur. Çöpünüzü yüzde 10 oranında azaltsanız bile yılda 600 kg karbondioksit tasarrufu yapabilirsiniz.
Kalorifer kazanı, klima, aspiratör filtrelerini temizlemek ya da yenilemek de yılda 175 kg karbondioksit tasarrufu sağlar.Geri dönüşümlü kağıt üretimi yüzde 70 ile 90 arasında enerji tasarrufu sağlıyor, üstelik de ormanların azalmasını önlüyor.
Duvardan duvara halı kaplamanın ipuçları
Odanın uzunluğunu ve genişliğini ölçerek bir kroki çizin. Pencere, radyatör ve kapı hücrelerini işaretleyin. Duvar çıkıntılarına dikkat edin. Eklerden olabildiğince kaçının. En kolay döşeme, yapışkan bantla yapılandır. Nekadar banda ihtiyacınız olduğunu hesaplayın. Yalnızca kenarları yapıştırmak isterseniz oda uzunluğunun 2,genişliğininse 3 katı bant alın.
Yastıklarınızı ve askılarınızı kumaş çiçeklerle süsleyin!
Renkli düz yastıklarınızı ve metal askılarınızı bambaşka bir görünüme büründürebilirsiniz.Renkli yünlerden yapacağınız ponponları yastıklarınızın kenarlarına dikerek bir anda farklı bir yastığa sahip olabilirsiniz. Askılarınızı ise renkli kumaşlarla kaplayıp üzerine tığ ve yünle ördüğünüz çiçekleri sabitleyebilirsiniz.
Zeminin hazırlanması
Zemin kuru, sağlam, temiz, çatlaksız ve düzgün olmalıdır. İşe başlamadan önce parke, PVC kaplama ve plastik levhaları iyice temizleyin ve bakım mumu artıklarını süpürün.Yapıştırma bandıyla süpürebilirsiniz. Bandı seçerken halının arkasına dikkat edin ve zeminin zorlanma oranını değerlendirin. Döşemeden önce süpürgelikleri sökün. Döşeme bandını halının kenar bölgesinde zemine yapıştırın ve dikkatlice ovun. Halıyı açın ve döşeneceği yere alışması için bir gün bekletin. Sonra kabaca kesin ve yeniden rulo şeklinde toplayın. Döşeme bandının üzerindeki koruyucu bandı çıkarın ve halıyı bandın üzerine bastırın. Son olarak halının kenarlarını dikkatle kesin. Merdiven basamaklarında yapışma gücü yüksek bant kullanın. Halının hav yönüne dikkat edin. Bu yön halının arkasında bir okla gösterilmiştir.
**Sabitleme
**
Halıların sabitlenmesi, halıda kabarm ave dalgalanmaları önler. Halının arka yüzeyine ve maruz kalacağı zorlanma durumuna uygun bir yapıştırıcı seçin. Böylece halı ömrünü tamamlayınca sökülmesi de kolay olacaktır.
Kaynak: Evim dergisi
İlginizi çekebilir
Hangi Odaya Hangi Çiçeği Koymalı