"Ev Gereçleri Ve Elektrikli Ev Aletleri Sektörel Analiz Projesi"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi  (KETAM) tarafından Ev Gereçleri ve Elektrikli Ev Aletleri Sektörel Analiz Projesinin tanıtımı yapıldı.

KAYSERİ tarafından Ev Gereçleri ve Elektrikli Ev Aletleri Sektörel Analiz Projesinin tanıtımı yapıldı. KETAM Konferans Salonu’ndaki toplantıda konuşan Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, üniversitelerin destekleriyle endüstride önemli atılımların olduğunu söyledi. Teknopark’ta Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi kurduklarını belirten Coşkun, şöyle devam etti: "Teknoloji transfer ofisleri üniversitede veya toplumdaki bilginin ürüne dönüşmesi ve ticarileşmesinde önemli bir yere sahip. Son zamanlarda kamu ile ilgili tüm birimler bu konuya çok önem veriyor. Üniversiteler teknoloji transferi konusuna büyük oranda odaklanmış durumdalar. Biz de geçen yıl itibariyle teknoloji transfer ofisini kurduk. Şu anda ciddi olarak bunu yapılandırdık. ETTO olarak da kısalttık Erciyes Teknoloji Transfer Ofisini. ETTO işletiyor bu yapıyı, Kayseri'de endüstriyel tasarım merkezi konusunda çok sayıda ortağımız ve paydaşımız var. Üniversite olarak bakacak olursak üniversiteyi sanayiye yaklaştırıyoruz. Üniversitenin imkanlarını sanayiye taşıyoruz. Organize Sanayi Bölgesinin ciddi katkılarıyla sanayi üniversitesinin bir parçası haline geldi. Üniversite sanayi işbirliği noktasında da bu çok önemli bir adım. Çok önemli proje ve adımlarımız var. Bunun orta ve uzun vadeli çok büyük katkıları olacaktır. Üniversitenin eğitimin yanı sıra önemli bir araştırma merkezi olacağını da düşünüyoruz. Bununla da ilgili önemli yatırımlar yapıyoruz. Topluma, sanayiye, endüstriye önemli çıktılar vermek istiyoruz." Coşkun, "Önümüzdeki 3 yıl içinde endüstriye daha fazla katkı yapmak istiyoruz. Özellikle yaşam ve mühendislik bilimleriyle ilgili ülkemizin en kapsamlı araştırma merkezlerini ve araştırma laboratuvarlarını kuruyoruz. Burada üniversitelerimize önemli bir alt yapı oluşuyor. Bunun sonucu direk sanayicimizi etkileyecek. Orda çıkan bütün araştırma ve projeler sanayicinin üretimine katkı sağlayacak" diye konuştu. Program KETAM Müdürü Özkan Dolu’nun projeyi tanıtmasıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz