Ev hanımları cenaze yıkamayı öğreniyor

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde kadınlar için cenaze hizmetleri kursu açıldı. Ev hanımları ilçe müftülüğü tarafından görevlendirilen...

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde kadınlar için cenaze hizmetleri kursu açıldı. Ev hanımları ilçe müftülüğü tarafından görevlendirilen personel nezaretinde cenaze yıkamayı öğreniyor.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Köksal Bulut, ilçede bayan cenaze yıkama kursunu açtıklarını ve ev hanımlarının büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Bugüne kadar 20 kişinin kursa kayıt yaptırdığını ifade eden Bulut, "Kursumuz 32 saat sürecek, bu süreç sonunda bütün bayanlarımız sertifika alacak. Bundan sonra da erkekler için kurs açmayı düşünüyoruz.
Devamında ise Arapça kursu düzenleyeceğiz. 2011-2012 eğitim sezonunda 16 branşta 22 kurs açarak büyük bir süratle halka hizmetlerimize devam ediyoruz.” dedi.
İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz ise müftülük binasında düzenlenen kursta, bir hastanın başında dinen neler yapılması gerektiğini, cenaze yıkanmasının nasıl yapılacağı, cenaze kefenleme ve defin işlemleri konularında bilgiler verildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz