Ev hanımları, çocuklarının derslerine yardımcı olmak için İngilizce öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK)'na katılan ev hanımları, çocuklarının derslerinde yardımcı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK)'na katılan ev hanımları, çocuklarının derslerinde yardımcı olabilmek için İngilizce öğreniyor.
İngilizce kursuna katılan kadınlar, evde oturmak yerine kendilerini farklı alanlarda yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Beylikbağı'ndaki kursta İngilizce eğitimi alan 18 ev hanımı, ikinci kura geçmenin mutluluğunu yaşadı. Ev hanımları, İngilizcenin artık hayatın her alanında olduğunu söyledi.
Kursiyerlerden bazıları çocuklarının okuldaki İngilizce derslerine yardımcı olabilmek, bazıları ise dışarıdan okudukları ilkokul ve lise derslerine yardımcı olması amacıyla kursa katıldıklarını ifade etti.
İngilizce kursuna katılan Kevser Nurefşelçil, ileride kızının derslerine yardımcı olmak için kursa geldiğini belirtti. 15 yıl önce liseden mezun olduğunu ve o dönemden bu yana öğrendiği İngilizceyi unuttuğunu kaydeden Hunefşelçil, “Kızım bu sene ikinci sınıfa gidiyor. O dördüncü sınıfa geçtiği zaman ben üçüncü kurda olacağım. Kızım bana soru sorduğu zaman 'bilmiyorum' demek istemiyorum. Onun için İngilizce kurslarına katılma kararı aldım.’’ dedi.
Zümrüt Ünal ise İngilizce kursunun eğitimine katkı sağladığını anlattı. İlkokulu dışarıdan okuduğunu belirten Ünal, İngilizce öğrenmesinin çocukları açısından da yararlı olacağına inandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz