Ev hanımları ile engelliler, resim yaparak stres attı

Çubuk Belediyesi ve ressam Halil Basri Uluğ'un işbirliği ile ‘Resimle Terapi’ programı yapıldı. Programa katılanlar,...

Çubuk Belediyesi ve ressam Halil Basri Uluğ'un işbirliği ile ‘Resimle Terapi’ programı yapıldı. Programa katılanlar, resim yaparak rahatlamaya çalıştı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe özellikle ev kadınları ve engelli öğrencilerden oluşan 50 kişi katıldı. Programın açılışında ressam Halil Basri Uluğ’un hayatı slayt olarak sunuldu. Daha sonra konuşan Uluğ, hocası ve bu güne kadar elinden tutan biri olmadığını anlattı. Uluğ, "Yeni resme başlayan, resimle tanışmak isteyen herkese yardımcı olmak istiyorum. Günümüz toplumunda aile içerisinde yılların verdiği dertler, sıkıntılar ve bunalımlar üst üste geliyor. Resim insanın duygularını, düşüncelerini, hayallerini ve içerisinde birikmiş olan bütün hislerini kağıda aktarma, yansıtma ve rahatlatma terapisidir.’’ dedi. Biraz destekle insanların çok daha güzel resimler yapabileceğini kaydeden Uluğ, resme nasıl başlanılacağını ve nasıl resim yapılacağını örnekleriyle anlattı.

Reklam
Reklam

Etkinlikte, kimi köydeki yaylasını, kimi köy evlerini, kimi de hayalindeki manzaraları çizmeye çalıştı. Köyündeki yaylayı resmetmeye çalıştığını ifade eden Aysel Pekyürek, hayatında ilk defa resim yapmaya çalıştığını ve uygulamadan gayet memnun olduğunu kaydetti. Dere, köy evi, araba ve ağaç çizdiğini söyleyen Hatice Çakırlar, ilk defa eline boya kalemi aldığını belirtti. Çubuk Eğitim, Uygulama ve Rehabilitasyon Mmerkezi'nde eğitim gören engelli öğrencilerden Ayşegül Tahtakale, duygularını resmetmeye çalıştığını söyledi. Aynı okulda eğitim gören Ceylan Barbaros ise geometrik şekillerle resim yapmaya çalıştığı anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz