Ev hanımları, tarihi Mudanya evlerini yağlı boya tablolarda ölümsüzleştirdi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü’nde resim yapmayı öğrenen ev hanımları, ilçenin tarihi evlerini tuvale...

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü’nde resim yapmayı öğrenen ev hanımları, ilçenin tarihi evlerini tuvale aktardı. El emeği resimler, Mudanya Mütarekesi'nin 89. yıl dönümünde sergilendi.
Bursa Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) desteklediği proje, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizatörlüğünde Mudanya Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapıldı. Proje ile önce Mudanyalı ev kadınlarına resim dersi verildi. Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden El Sanatları Öğretmeni Füsun Semiz, Resim Öğretmeni Hacer Elitok’un eğitmenliğinde yetiştirilen gönüllü ressamlar, kısa sürede çok büyük bir çalışmaya imza attılar. Mudanya’nın birbirinden değerli tarihi evleri, ev hanımlarının ince işçiliği ile tuvallere aktarıldı.
İlçenin tanıtımında kullanılan birbirinden güzel resimler, Mudanya Mütarekesi'nin 89. yıl dönümünde açılan sergi ile ziyaretçilere tanıtıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde 'Mudanya Mütareke Evinde Tarih Sesini Duyuruyor Projesi' kapsamında gerçekleştirilen sergi, Mudanyalılardan yoğun ilgi görüyor. Yaptıkları resimlerle Mudanya’nın tarihini ölümsüz kılan gönüllü ressamlar, resim yapmanın kendileri için heyecan verici olduğunu ifade etti. Sergide, yağlı boya resimlerinin yanı sıra tepsi, meyve sabun çeşitleri, vazo ve ahşap boyama işleri de yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz