Ev Toplamanın En Hızlı Yöntemi!

Ev toplama ve temizleme olayı sizin de canınızı sıkıyorsa bu yöntemler sayesinde biraz derin nefes alabilirsiniz...

Özellikle de ev hanımları için her gün ve hiç bitmeyen bir maratondur ev toparlama işi. Hele sabahları herkes işine veya okula gittiğinde yataklar, mutfak, banyo ve salon hepsi birden toplanmak için gözünüzün içine bakar bakar dururlar.

Bu durumun be kadar çok vakit harcadığını ve her gün yapıldığı için ne kadar sıkıcı olduğunu artık hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz. Peki, bu can sıkıcı durumun bir çözümü yok mu veya daha kolay bir yolu?

İşte size ev toplamanın en hızlı yöntemleri;

• Evinizdeki depolama alanlarını şöyle bir gözden geçirin. Bakın bakalım evinizde yeteri kadar dolap, sepet, kutu ve dağınıklığınızı toplayıcı raflar ve yerler var mı? Eğer olmadığını düşünüyorsanız öncelikle bunları tamamlamaya gayret edin. Çünkü her şeyin bir yeri olduğunda toparlamak çok daha hızlı gerçekleşecektir.

Reklam
Reklam

• Evinizde gereksiz, kullanmadığınız ve hoşlanmadığınız ama kıyamadığınız ne kadar eşyanız varsa artık önce gözden sonra da evinizden çıkarın. Çıkarın ki size yer açılsın ve eviniz üst üste görünmesin.

• Her gece yatmadan önce özellikle mutfağınızı ve salonunuzu toparlamak için 5 dakikanızı ayırın. Salondaki bardaklar ve mutfaktan gelenler mutfağa, mutfakta dağınıklık yapan bulaşıklar makinaya ve çekmecelere girince sabah kalktığınızda işiniz daha kolay olacaktır.

• Özellikle de bir bebeğiniz var ise evinizin salonu hiçbir zaman derli toplu durmaz, duramaz. Bu durumu toparlamaya çalışmanın en kolay yolu. Elinize büyükçe bir sepet alın. Ve salonda duran ne kadar gereksiz ve oraya ait olmayan şey varsa içine bir kere de atın. Ve sırayla onları evde ait oldukları odaya ve yerlere bırakın. Daha hızlı toparlandığınızı göreceksiniz.

• Toz almak için tamamen ıslak veya tamamen kuru bir bez işe yaramaz. Nemli bir bez ile çok daha hızlı ve kalıcı toz almış olursunuz.

• Deterjanlarınızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirleyin. Ne kadar çok deterjan o kadar çok detay ve zaman kaybıdır unutmayın. Bir iki deterjanla evinizi kolayca temizleyebilirsiniz.

Reklam
Reklam

• Detaylarla boğuşmayın, kendinize gün belirleyin. Ayda 1 kere camlar ve dip köşe temizleyin. Diğer zamanlarda görünen yerlere vakit harcayın.

• Dolap arkası, koltuk altları ve köşeler evlerde en çok toz toplayan yerlerdir. Süpürürken her zaman olmasa da 2 haftada bir buraları da süpürmeye özen gösterin. Çünkü orada biriken tozlar uzun süre alınmadığında evin her yerinde dolaşmaya başlarlar.

• Ve en önemlisi kendinize iyi çeken bir elektrik süpürgesi alın. İnanın eğer iyi süpüren bir süpürgeniz var ise iş yapma vaktiniz inanılmaz derecede kısalacaktır.