Evcil Hayvanlar İçin Sıcak Uyarısı

Zonguldak’ta uzmanlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyir eden yaz günlerinde evcil hayvanların güneşten ve...

Zonguldak’ta uzmanlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyir eden yaz günlerinde evcil hayvanların güneşten ve sıcaktan korunması için uyarıda bulundu.

Zonguldak Veteriner Kliniği Veteriner Hekimi Suat Olucak, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyir ettiği günlerde insanlar gibi evcil hayvanların da güneşten ve sıcaktan korunması gerektiğini ifade etti. Kedi ve köpek gibi evcil hayvanların güneş çarpmasına dikkat edilmesini isteyen Olucak, sıcak çarpması belirtilerini ve yapılması gerekenleri şöyle anlattı:

Reklam
Reklam

“Isı çarpması durumunda hayvanlarınızın ateşi 41 dereceye kadar yükselebilir. Çok hızlı soluk alıp verirler, ayakta duramazlar, şok geçirebilirler. Böyle durumlarla karşılaşıldığında acilen hayvanınızı serin ve gölge bir yere alıp bol su ile yıkayarak serinletmeniz gerekir.” Olucak, evin önünde ya da bahçede bakılan kedi ve köpek için sıcaktan korunabilecekleri kulübe yada gölgelik alanların yapılmasını öneren Olucak, “Daha rahat ve refah içinde yaşamaları için günlük olarak taze su ve mama vermeliyiz. Su ve mamaları güneş altında bırakılmamalıdır. Özellikle ev yemekleri, et ve tavuk ürünleri veriliyorsa bunlar sıcak havalarda çok çabucak bozulmaktadır. Bu durumda da gıda zehirlenmeleriyle karşı karşıya kalırsınız” diyerek uyarılarını sürdürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: