Evcilmen: Gençler Sporla Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutulmalı

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için spora önem verilmesi...

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için spora önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Evcilmen, ‘4 Yılda Dört Dörtlük Projeler’ programıyla Muratpaşa Belediyesi’nin 4 yılda yaptığı hizmetleri anlattı, yaptığı 5 spor kompleksinden bahsetti. Bu kompleksleri, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için yaptığını belirten Evcilmen, “Ben gençlerin bir şekilde kötü alışkanlardan uzaklaşabilmesi adımının spor yapmaktan geçtiğini bilen biri olarak, bu tür merkezleri çoğaltmanın gereğine inanıyorum. Yani gençler enerjilerini bu yerlerde harcamalı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye olarak, sosyal demokrat belediyeciliğin örneklerini vermeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Evcilmen; kültür, sanat, spor ve sosyal hizmetlerle halkı kendi mekanlarında buluşturduklarını belirtti. Belediyelerinin, kendi öz kaynakları ile hizmet verdiğini ve hiçbir şekilde bir kuruş dahi yardım almadığını dile getiren Evcilmen, “Borcumuz yok, alacağımız çok. Ülkenin bütçe açığında belediyeler önemli rol oynuyor. Bu anlamda Muratpaşa Belediyesi bütçe açığı değil, bütçe fazlalığı veren Türkiye’deki belediyelere örnek bir konumdadır. 14 yıldır bir kuruş yardım almadan, bu belediyeyi kendi öz kaynakları ile yönetiyoruz.” dedi. Bütçenin, yaklaşık yüzde 70’ini yatırımlara harcadığını kaydeden Evcilmen, 4 yılda 250’yi aşan proje üreterek, proje fabrikası haline geldiklerini belirtti.

Geçmişin geleceğe taşınması noktasında restorasyon projelerine de önem verdiğini aktaran Evcilmen, “Biz bu projelerle Antalya tarihine sahip çıkıyoruz. Hep şunu söylemişimdir, keşke ben bu 15 seneden önceki 15 sene belediye başkanı olsaydım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz